AcasăSTIRIS-a redeschis Aeroportul Timișoara

S-a redeschis Aeroportul Timișoara

11.900.000 lei investiți și o pistă de 3500 m lungime, sunt două dintre cifrele care spun povestea reparațiilor efectuate la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timişoara. În acest moment aeronave de orice capacitate pot decola și ateriaza de la Timișoara.

Lucrările de refacere a pistei aeroportului din Timișoara au demarat în octombrie 2012, perioadă în care pe lângă pista complet refăcută, s-a reconstruit și sistemul de electroalimentare, precum și sistemul de balizaj luminos. Pista de 3500 de metri are o lățime de 45 de metri, astfel că la Timișoara pot decola și ateriza orice fel de aeronoave. Execuția lucrărilor s-a făcut de către S.C. Albix General Construcții S.R.L., societate specializată și autorizată de catre Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru lucrări de infrastructură aeroportuară. Banii necesari lucrărilor au fost obținuți printr-un credit bancar  accesat de catre S.N. Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”.

Din 24 august și până astăzi 130 de curse au fost redirecţionate de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timişoara pe Aeroportul din Arad. Astăzi, la ora 17.25, pe pista va ateriza prima cursă ce vine de la Munchen și care aparține companiei aeriene Lufthansa La ora 18.00, un avion al aceleiași companii aeriene va decola cu destinația Munchen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: