AcasăALERTARisc de avalanşă la munte. Gerul continuă până sâmbătă

Risc de avalanşă la munte. Gerul continuă până sâmbătă

gerVremea rea continuă până sâmbătă, în toată ţara, ne avertizează meteorologii, care au estimat că mercurul din termometre ar putea scădea până la minus 26 grade Celsius.

Vântul va continua să prezinte intensificări în nord-estul, centrul ţării şi la munte, dar mai ales în regiunile sudice, spulberând sau viscolind zăpada.

Începând de joi, vremea se va răci treptat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade Celsius, până în jurul valorii de -26 de grade Celsius în estul Transilvaniei.

Ziua, termometrele vor indica, în general, între -10 şi zero grade Celsius.

Salvamontiştii averizează asupra pericolului de avalanşă, la munte, în zonele cu pantă mai abruptă. Riscul de avalanşă este apreciat la 5, pe o scară de la 1 la 6.

Riscul de avalanşă se poate întâlni în toate zonele de munte pentru că ultimele ninsori nu au apucat să se stabilizeze peste stratul care exista înainte.

Şeful Salvamont Lupeni, George Resiga, a ţinut să precizeze că în zona staţiunilor montane nu există niciun pericol pentru turiştii care vin la schi. Ei sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe trasee sau în afara zonelor schiabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc