AcasăSTIRIRidzi, scrisoare deschisă pentru Nistor

Ridzi, scrisoare deschisă pentru Nistor

[ad_1]

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. Situația de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroșani este cea care l-a determinat pe edil să recurgă la această soluție.

TIR: Nu distrugeți Teatrul Dramatic ID Sîrbu

În scrisoarea deschisă, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi îi cere președintelui Laurențiu Nistor să nu distrugă Teatrul Dramatic ID Sîrbu și cultura din Valea Jiului.

Reacția primarului, care a și acuzat conducerea CJ că hărțuiește colectivul de la teatrul din Petroșani, vine ca urmare a atacurilor ce sunt îndreptate spre conducerea unității de cultură.  Conducerea CJ este nemulțumită de activitatea de la teatru. Nemulțumirea celor din CJ e greu de înțeles în condițiile în care publicul este mulțumit de prestația actorilor și umple sălile atunci când susținerea spectacolelor e posibilă față în față.

”Domnule președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. Dacă dintr-un motiv sau altul nu mai doriți să susțineți activitatea culturală de la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani, nu distrugeți actul artistic. Nu demolați tot ce au construit înaintașii noștri în zeci de ani şi au menținut la cele mai înalte standarde actorii de aici. Faceți o solicitare către Ministerul Culturii de preluare a teatrului din Petroșani, mai ales că legea vă permite un astfel de demers. Sunt atâtea instituții de cultură din țară subordonate direct Ministerului Culturii, unde activitatea funcționează neimpietată de tot felul de orgolii sau răzbunări. Oricum teatrul din Petroșani, care este teatrul întregii Văi a Jiului, a mai fost teatru de stat, deci ar fi doar o reîntoarcere firească la normalitatea culturală.  Știam că o parte a conducerii Consiliului Județean Hunedoara nu iubește cultura, dar de la dvs. aveam alte așteptări, mai ales în lumina promisiunilor din campania electorală. NU DISTRUGEȚI TEATRUL DRAMATIC „I.D. SÎRBU”  din Petroșani! NU DISTRUGEȚI CULTURA din Valea Jiului!”, spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi în scrisoarea deschisă.

De circa doi ani de zile, teatrul din Petroșani este sub asaltul conducerii CJ Hunedoara. Controale peste controale, deși nu se găsesc ilegalități, presiuni și atacuri. Aceasta este atmosfera de lucru pe care CJ Hunedoara o creează la teatrul din Petroșani.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: