AcasăSPORTRetragerea Jiului scoate la lumină o statistică îngirjorătoare

Retragerea Jiului scoate la lumină o statistică îngirjorătoare

poza coloana stiri 1Retragerea Jiului Petroşani din seria a V-a a Ligii a treia scoate la lumină o nouă situaţie negativă în fotbalul hunedorean. Judeţul se bazează acum doar pe FC Hunedoara, la acest nivel, lucru care s-a mai întâmplat decât doar o singură dată în istoria de peste 70 de ani a celui de-al treilea eşalon!

Până la finele sezonului trecut, Hunedoara se putea mândri, pe lângă faptul că a dat de-a lungul anilor echipe în prima ligă, şi cu o prezenţă constantă în cel de-al doilea eşalon valoric de fotbal al ţării. „Tradiţia” a dispărut complet după desfiinţarea Mureşului Deva, astfel că actuala ediţie a Ligii secunde a fost prima din istorie fără o echipă hunedoreană la start. Lucrurile s-au mutat şi cu o divizie mai jos, acolo unde doar FC Hunedoara ţine steagul sus, situaţie cu care ne-am mai întâlnit doar o singură dată până acum: în sezonul 1957-1958, când în cele patru serii se regăsea doar Aurul Brad (Corvinul Hunedoara şi Minerul Lupeni activând în Divizia B). Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât, în ultimul deceniu, judeţul Hunedoara a avut aproape permanent între 2 şi 5 echipe în Liga a treia, fiind unul din cele mai bine reprezentate judeţe din ţară.

Dincolo de anii ’80, când fotbalul hunedorean se afla la apogeu (în principiu datorită industriei şi mineritului), cea mai „productivă” perioadă a fost imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. Mai precis, în sezonul 1946-1947, în cea de-a treia divizie (care număra peste 10 serii!) se regăseau nu mai puţin de opt echipe din judeţ: CS Aninoasa, CS Lonea, Victoria CFR Petroşani, Viscoza Română Lupeni, UFH Hunedoara, Metalosport Călan, Corvinul Deva şi CFR Simeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc