AcasăSTIRIARADRestaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finanțată cu fonduri europene

Restaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finanțată cu fonduri europene

Filarmonica de Stat Arad va fi restaurată cu fonduri europene, contractul de finanțare în valoare de aproape 16 milioane de lei fiind semnat astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Arad.

Proiectul semnat astăzi  de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad” va fi implementat pe parcursul a 6 luni. Proiectul are ca scop finanțarea lucrării deja executate de restaurare a fațadei principale, a celor două săli de spectacole (Sala Mare și Sala Mică) și a vitraliilor. De asemenea, se finanțează reabilitarea curții interioare, reabilitarea subsolului, refacerea instalațiilor,  construirea unui ascensor și montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, precum și digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 15.796.833,45, iar valoarea totală a acestuia este de 17.178.539,97 lei.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 349 proiecte, în valoare totală de 362,40 milioane euro și 286,59 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc