AcasăADMINISTRATIEReguli ce trebuie respectate la Cod galben de ninsoare şi viscol

Reguli ce trebuie respectate la Cod galben de ninsoare şi viscol

cod galbenJudeţul Hunedoara şi judeţul Caraş Severin se află sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, de marţi dimineaţă, ora 04.00, până la ora 14.00.

Prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a decis, ca urmare a emiterii atenţionării meteorologice, să fie activat Comandamentul Operaţional, în compunerea căruia intră reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Potrivit averitizării meteo, marţi, până la ora 14.00, în judeţul Hunedoara vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp. Vântul va avea intensificări de peste 55 – 60 km la oră.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara al judeţului Hunedoara recomandă hunedorenilor ca în cazul în care sunt blocaţi în trafic de viscol, în afara localităţilor să ia următoarele măsuri:

Anunţarea evenimentului la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 indicând locul în care aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până când echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră.

Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o locuinţă în care puteţi să vă adăpostiţi.

Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior. Se recomandă ca atunci când motorul este în funcţiune, să deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, evitând în acest fel inhalarea monoxidului de carbon.

De asemenea I.P.J. recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule pe drumurile naţionale şi judeţene cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să aibă în vedere următoarele:

Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece

Informarea asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate

Evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului dacă acesta rulează pe un drum acoperit cu zăpadă

Utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen

Păstrarea unei distanţe mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc