STIRI DIN VEST | PLATFORMA DE ADVERTORIALE

Regulamentul teraselor la prima demolare. Terasa de la Reno, dată jos de pe podium

terasa renoPrimăria Deva va demola terasele de pe raza municipiului care nu respectă regulamentul convenit şi aprobat în Consiliul Local, un prim exemplu fiind dat marţi când una dintre cele mai cunoscute terase, cea de la Reno,  pe centrul vechi al oraşului, a fost demontată de muncitorii de la serviciul de gospodărie comunală.

Conform normelor votate de consilierii locali, încă din luna ianuarie, proprietarii teraselor nu mai voie să le amenajeze pe podiumuri din lemn, ca în alţi ani.

Prin urmare, mesele şi scaunele vor fi amplasate direct pe trotuar, delimitarea fiind permisă doar prin ghivece cu flori sau arbuşti ornamentali.

„Proprietarul terasei a spus că va demonta terasa până marţi, la ora 11.00. Nu s-a întâmplat aşa ceva, dar nici nu ne aşteptam să se întâmple acest lucru. Dânşii nu au autorizaţie de funcţionare şi nici aviz pentru ocuparea domeniului public pentru că au refuzat negocierea condiţiilor cu comisia de urbanism pentru a se înscrie în condiţiile regulamentului adoptat de consilierii locali, încă din luna ianuarie”, a declarat arhitectul şef al municipiului Deva, Angela Kalauz.

În replică, proprietarul barului Reno spune că Primăria a săvârşit un abuz şi că el deţine toate avizele necesare. El a arătat că şi-a amplasat terasa pe un podium din lemn doar cu scopul de a asigura un spaţiu drept pentru mese şi scaune

„Avem autorizaţie de construcţie pentru această structură care asigură planeitatea terasei. Diferenţa de nivel între un capăt şi altul este de 40 de centimetri. Actuala autorizaţie este valabilă până în noiembrie 2013”, a afirmat comerciantul

Exit mobile version