AcasăSTIRIRecord de turiști la Castelul Corvinilor. Mai mulți vizitatori în luna trecută...

Record de turiști la Castelul Corvinilor. Mai mulți vizitatori în luna trecută decât în anii fără pandemie

[ad_1]

Castelul Corvinilor a avut cea mai bună lună februarie în privința numărului de turiști, de când se ține o statistică clară a vizitatorilor monumentului istoric.

Potrivit Primăriei Hunedoara, 7.962 de persoane au vizitat Castelul Corvinilor luna trecută, cu 1.200 mai multe decât în perioada similară a anului trecut și cu aproape 1.400 mai multe decât în luna februarie a anului 2019.

Directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu, spune că mulți dintre vizitatorii înregistrați în februarie au venit special pentru a vedea monumentul medieval, iar alții l-au inclus în programul lor de weekend sau mini-vacanță care a avut ca destinații principale alte obiective, cum ar fi, de exemplu, stațiunile de schi din zonă. „Înregistrăm cea mai mare cifră de vizitatori pentru o lună februarie de când se ține o evidență clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de șase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistrați în februarie 2013și de aproape două ori mai mare decât în 2015. În februarie 2021 am avut cu 1.400 de turiști mai mulți decât în luna februarie din urmă cu doi ani, 2019 fiind anul în care Castelul Corvinilor a avut un număr record de vizitatori, de 404.000 în 12 luni. Este o surpriză plăcută și pentru noi, dacă ținem cont de faptul că întreaga lume se luptă și acum cu pandemia de COVID 19”, a precizat Sorin Tincu.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, consideră că și măsurile administrative puse în practică la Castelul Corvinilor au contribuit la stimularea creșterii numărului de vizitatori. „Din acest an, în tariful de vizitare a obiectivului medieval au fost incluse și expozițiile din clădirile aflate în curtea exterioară, expoziția de arheologie și cea din «Casa Breslelor». Pe de altă parte, la Castel sunt în plină desfășurare lucrările de restaurare derulate prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Împreună cu colegii din cadrul Primăriei, cu reprezentanții firmei de construcții și cei ai Muzeului, de la bun început am analizat toate variantele posibile astfel încât fluxul de vizitare să nu fie afectat de lucrările desfășurate. Cred că am găsit împreună cele mai bune soluții, iar numărul în creștere al vizitatorilor este o confirmare a acestui fapt”, a declarat Dan Bobouțanu.

(FOTO: Primăria Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: