AcasăSTIRICLUJRecord de Guinness Book la Cluj

Record de Guinness Book la Cluj

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) vor oferi 10.000 de volume cu poezii de Eminescu celor care vor participa, pe 6 octombrie, la tentativa oficială de intrare în Guinness World Record.

Evenimentul este organizat sub denumirea de Marea Lectură şi face parte din a şasea ediţie a FICT, dedicată Centenarului Marii Uniri.

„Cărţile vor prinde glas în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca: aşteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în Guinness World Record. Un adjudecător al Guinness World Record va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obţine noul titlu Guinness World Record la secţiunea ‘Most people in a reading relay'”, se arată într-un comunicat de presă.

Cartea din care se va citi este „100 de poeme alese”, de Mihai Eminescu, publicată special pentru acest eveniment de Editura Şcoala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanţilor la Marea Lectură.

Potrivit regulamentului, toţi participanţii trebuie să citească din aceeaşi carte şi să stea în rând sau într-o formaţie care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă şi coerentă.

„Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, şi aşa mai departe. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment. Toţi participanţii trebuie să ştie ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment. Dacă o persoană citeşte fragmentul greşit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final”, arată organizatorii FICT.

Toţi participanţii trebuie să se întâlnească în Piaţa Unirii la ora 10.00, când fiecare va primi cartea cadou şi câte o brăţară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT.

Toţi participanţii vor fi număraţi de către adjudecătorul Guinness World Record, precum şi de către o firmă de audit independentă.

În 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de Guinness World Record.

Marea Lectură are loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 10,00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Cea de a şasea ediţie a FICT se desfăşoară între 2 şi 7 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc