AcasăSTIRIHUNEDOARARaportul EURODAC. Amprentele vor fi comparate în statele UE

Raportul EURODAC. Amprentele vor fi comparate în statele UE

monica macoveiComisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a adoptat luni, 17 decembrie 2012, raportul EURODAC întocmit de europarlamentarul Monica Macovei, raportor al Parlamentului European.

EURODAC conţine amprente ale solicitanţilor de azil în statele UE şi ale persoanelor care au trecut ilegal graniţa UE sau au fost prinse ilegal pe teritoriul unui stat membru.

Prin compararea amprentelor, un stat membru poate afla dacă un solicitant de azil, o persoană aflată ilegal pe teritoriul sau o persoană prinsă trecând ilegal graniţa UE a solicitat azil în alt stat membru.

Noutatea principală constă în posibilitatea organelor de cercetare de a solicita EURODAC compararea amprentelor găsite la locul comiterii unor infracţiuni de terorism sau infracţiuni grave cu amprentele deja existente în baza de date EURODAC, asigurându-se în acelaşi timp protecţia datelor personale.

Prin votul de luni, Monica Macovei a primit mandatul Parlamentului să înceapă Trialogul, adică să negocieze textul cu Consiliul şi Comisia în vederea obţinerii unei versiuni finale, acceptate de Parlament, Comisie şi Consiliu. Primul Trialog are loc marti, 18 decembrie 2012.

EURODAC face parte din pachetul legislativ de azil al Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc