AcasăSTIRIRaportul de insolvență a CEH, completat cu persoanele vinovate

Raportul de insolvență a CEH, completat cu persoanele vinovate

[ad_1]

Raportul insolvenței Complexului Energetic Hunedoara trebuie completat. Așa a decis judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara. Magistratul vrea ca în raport să fie trecute și persoanele care se fac vinovate de starea economică în care a ajuns producătorul hunedorean de energie.

Lipsesc vinovații

La circa un an de la momentul în care a fost depus la dosar, raportul insolvenței CEH trebuie completat.

”Dispune completarea raportului cauzelor şi împrejurărilor care au condus la insolvenţa debitorului Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, cu privire la identificarea persoanelor culpabile pentru apariţia stării de insolvenţă”, a decis, joi, judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara.

În raportul inițial, administratorul judiciar al CEH nu a trecut și persoanele sau contractele care au contribuit la insolvența complexului energetic.

Amenzile aplicate de Administrația Fondului pentru Mediu, prețul de vânzare al energiei electrice, reducerea activității și echipamentele învechite sunt cauzele identificate de administratorul judiciar pentru insolvența Complexul Energetic Hunedoara, după cum arată raportul cauzelor. Analiza cauzelor a vizat anii 2016-2019, însă administratorul judiciar al CEH spunea, în urmă cu un an, că acestea sunt anterioare anului 2016.

Raportul nu a cuprins însă persoane sau contracte care ar fi putut contribui la starea de insolvență. Nici contractele pentru importul de cărbune, nici cele de achiziție de ”pământ de flori” din Bihor, nici eșuarea retehnologizării minelor sau a Termocentralei Mintia. În raportul cauzelor nu se vorbește nimic despre managementul celor numiți în fruntea CEH doar pe baza carnetului de partid.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență la finele anului trecut. În tabelul preliminar al creditorilor sunt 202 creditori. Totalul creanțelor este de 6.379.377.000 lei.  Circa 3 miliarde de lei, adică 48 la sută din creanțe, sunt trecute în dreptul Administrației Fondului pentru Mediu, pentru amenzile aplicate pentru lipsa certificatelor de carbon necesare CEH pentru neîndeplinirea condițiilor de mediu impuse de uniunea Europeană.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: