AcasăSTIRIHUNEDOARARambleu prăbușit pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva; tronsonul trebuia dat în...

Rambleu prăbușit pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva; tronsonul trebuia dat în folosință luna viitoare

Un rambleu de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a luat-o la vale joi dimineaţa, cauza fiind necunoscută. Tronsonul face parte dintr-un lot de autostradă care ar fi trebuit dat în folosință chiar în luna august a acestui an.

Un rambleu de 70 de metri lungime și 11 metri lățime de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a căzut joi, fără a fi însă foarte clare cauzele. Alunecările au loc în zona descărcării de la Holdea (judeţul Hunedoara), unde va fi realizat și un ecoduct. Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citați de Economica.net, au declarat că pe respectiva porțiune de autostradă constructorul s-a mobilizat imediat și a demarat lucrările de remediere. CNAIR a trimis însă și o echipă la fața locului pentru a verifica ce s-a întamplat pe porţiunea de şosea care trebuia inaugurată anul acesta.

”A apărut o deteriorare acolo la un rambleu, a alunecat practic un rambleu de pe una din căile autostrăzii care, atenție, este în șantier, la constructor. Am trimis deja o echipa acolo, urmează să stabilim ce s-a întâmplat, care sunt cauzele acestei deteriorări și ce măsuri se impun. Așteptăm și noi raportul echipei și să vedem ce măsuri vom lua, dar în mod sigur vom cere remedierea situației”, spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al companiei, citat de digi24.ro

Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva este una dintre cele mai avansate secţiuni aflate în construcţie, fiind realizată în proporţie de aproape 80%, şi era programat pentru deschidere chiar în luna august, anul acesta. Având în vedere deteriorarea constatată recent, inaugurarea acestui lot ar putea fi amânată.

Contractul pentru construirea celor 21 de kilometri ai lotului 3 Lugoj – Deva a fost atribuit asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes SA pentru 579,93 milioane de lei. Conform informațiilor digi24.ro, S.C. Teloxim Con S.R.L. este deținută de Theodor Berna, cercetat pentru evaziune fiscală.

Data de începere a lucrărilor a fost 27 noiembrie 2013 iar cea pentru finalizarea lor era, conform contractului, 27 mai 2016. Noul termen pentru terminarea lucrărilor, precizat pe site-ul CNAIR, este luna august 2017.

Sursa: digi24.ro, ECONOMICA.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc