AcasăSPORTRămâne cum am stabilit. Jiul se retrage din Liga a III-a şi...

Rămâne cum am stabilit. Jiul se retrage din Liga a III-a şi continuă un eşalon mai jos

poza coloana stiri 1Clubul-fanion al Văii Jiului îşi va continua activitatea în Campionatul Judeţean. Patronul grupării, Alin Simota, edilul-şef al municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi şi omul de afaceri Emil Bercea s-au aşezat, încă o dată, ieri, la discuţii, dar n-au ajuns la niciun numitor comun, astfel că echipa nu va mai lua startul în seria a cincea.

Oficialii clubului alb-negru spun că vor înainta în zilele ce urmează o adresă către Federaţie prin care vor înştiinţa forul de la Bucureşti de retragerea din cel de-al treilea eşalon. Drept urmare, Jiul va pierde toate partidele din retur cu 0-3, la „masa verde”.

În cadrul discuţiilor, Emil Bercea a mai venit încă o dată cu propunerea de a plăti mormanul de datorii către jucători (n.red. – aproximativ 2 miliarde de lei vechi), dar numai în condiţiile în care baza îi va aparţine în exclusivitate. „Eu sunt dispus să plătesc tot, dar uitaţi un lucru, eu nu am obiectul muncii, adică jucătorii. Jiul are, în acest moment, doar datorii şi nu mai are jucători. Nu cred că mai are rost să mă mai bag acum pentru că echipa va retrograda oricum, de aceea vin cu altă propunere. Sunt dispus să-i dau banii lui Alin Simota să plătească datoriile dacă mă va asigura că va promova în Liga a II-a”, a spus Bercea, conform liga2.ro. Replica actualului finanţator al Jiului a venit însă prompt şi tăios. „Este imposibil acest lucru. Este clar că vom retrograda”. Bercea a continuat. „Atunci nu îmi rămâne decât să reluăm discuţiile la vară să vedem din ce divizie, dar vreau să am dreptul la bază”.

Dacă ar fi ales să se alinieze la startul returului, jiuliştii ar fi plecat la drum cu doar un singur punct în „zestre”! Şi asta pentru că, din cauza datoriilor acumulate către jucători, Federaţia ar fi dispus depunctarea grupării cu 10 puncte, în primă fază, pentru ca după aceea să urmeze neprogramarea. „La Liga a III-a, sunt datorii la vreo zece jucători, însumând vreo două miliarde lei vechi. Cum ele nu s-au plătit din lipsă de bani, FRF a penalizat Jiul cu vreo 10 puncte. Deci şi dacă am începe, am fi victime sigure la retrogradare. Apoi, nu există lot de jucători…”, a declarat pentru gazetadedimineata.ro, preşedintele clubului, George Boboc. în aceste condiţii, prima echipă care va beneficia de trei puncte de pe urma Jiului va fi chiar conjudeţeana FC Hunedoara, care urma să se deplaseze în Valea Jiului, sâmbăta viitoare, pe 8 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc