AcasăSTIRIRaed Arafat, explicaţii după tragedia de la Constanţa, în care o femeie...

Raed Arafat, explicaţii după tragedia de la Constanţa, în care o femeie şi-a pierdut viaţa. „Ceva nu a mers corect”

[ad_1]

Raed Arafat a declarat, joi, referindu-se la femeia din Constanța care a murit căzând de la etaj în timpul unui incendiu ,că autoritățile așteaptă mai multe informații: „Am numit un grup de lucru care va analiza toate aspectele operaționale și va veni cu propuneri în curs de maxim trei – patru săptămâni”.

Trimiterea unei echipe la Constanța, după ce o femeie a murit căzând de la etaj în timpul unui incendiu înseamnă că ceva nu a mers corect, declară secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

Autoscară defectă. ”Ceva nu a mers corect”

În ce privește dotările, Arafat a afirmat că, dacă luăm situația de acum trei ani, erau patru județe fără nicio autoscară, cu 12 – 14 autoscări cumpărate în anul 2010 și restul erau autoscări din anii ’80 și ’70.

Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi: „În acest moment nu sunt județe fără autoscări, dar sunt localități fără autoscări care le mai au pe cele vechi funcționale.

Mai vin încă 18 platforme de salvare la înălțime care sunt deja în curs de achiziție la IGSU, deci o să putem vorbi în următoarea perioadă de peste 140 de autoscări și autoplatforme de salvare luate după anul 2010”.

În ce privește situația de la Constanța, Arafat a a afirmat că autoscara defectă de acolo, aflată în apropierea locului incendiului și „pentru care nu s-au solicitat fonduri pentru reparare”, face parte din cele achiziționate de Constanța printr-un program transfrontalier româno-bulgar prin anii 2010.

Celelalte trei autoscări primite de Constanța sunt autoscări cumpărate de IGSU recent, prin fonduri europene, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă s-a greșit la intervenție, Arafat a răspuns „urmează să răspundă IGSU la această întrebare. Dacă noi am fi considerat că totul a fost perfect nu era trimisă o echipă de anchetă.

Faptul că este trimisă acolo o echipă înseamnă că ceva nu a mers corect. Unul dintre aceste lucruri este raportarea greșită către noi, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o, pentru ca ulterior să găsim că nu asta a fost o ora. Rezultatele vor veni astăzi într-un comunicat din partea IGSU”.

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc cu 7 nivele din municipiul Constanţa. Locuinţa a ars generalizat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum.

„Din păcate avem şi o victimă, o femeie se află în stop cardio-respirator. Avem 3 ambulanţe care acorda primul ajutor medical proprietarei”, spuneau cei de la ISU Dobrogea.

Ulterior, reprezentanţii Ambulanţei au anunţat că a fost declarat decesul acesteia. Primele informaţii arată că femeia a căzut de la etaj când a încercat să scape de flăcări pe balcon.

Acuzați ca au plecat în misiune fără autoscară

Reprezentanţii ISU Dobrogea au fost acuzaţi că au plecat în misiune fără a avea autoscară şi saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălţime.

Autoscara, singura din dotarea pompierilor din oraşul Constanţa, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenţiei şi susţin că autoscara a ajuns la faţa locului la 13 minute după apariţia apelului de urgenţă

„Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară.

Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi într-un bloc din municipiul Constanţa. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinţei în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.

 Atenție imagini cu puternic impact emoțional!

>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: