AcasăSTIRIRădescu: ”Eu mă sustrag evaluării? Misiunile de Audit sunt cele mai elocvente...

Rădescu: ”Eu mă sustrag evaluării? Misiunile de Audit sunt cele mai elocvente evaluări”

[ad_1]

10 misiuni de audit și control la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani, în ultimii trei ani.  Rezultatele acestora nu au evidențiat abateri grave, care să atragă după sine  luarea unor măsuri de natură administrativă sau de natură penală împotriva conducerii instituției de cultură din Valea Jiului. Instituție care este condusă de managerul Cosmin Rădescu, omul care de trei ani se află în litigiu, în instanță, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. 

Cosmin Rădescu: ”Misiunile de Audit sunt cele mai elocvente evaluări”

De trei ani, managerul Teatrului din Petroșani se judecă, în instanță, cu Consiliul Județean Hunedoara. Primul proces a survenit, în 2019,  imediat după ce Rădescu a fost evaluat de administrația județeană și notat cu 6, 37. Notă prin care era împiedicat să continue activitatea managerială. Odată contestată în instanță, evaluarea a fost suspendată și Rădescu a revenit pe post. Suspendarea acestei evaluări are caracter definitiv, girat de judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanță i-a dat dreptate lui Rădescu care acuza o evaluare  abuzivă realizată printr-o procedură ilegală, incompletă și frauduloasă: grilele de notare erau modificate, cu ștersături, astfel încât rezultatul final să rămână sub nota de promovare 7 . Această medie este limita minimă care permite unui manager să își continue activitatea.

Mai mult, procedura de evaluare a fost întocmită în așa fel încât activitatea managerială a lui Cosmin Rădescu să pară una nesatisfăcătoare în raport cu proiectul de management asumat. Mai exact, aspectele  esențiale ale activității erau mai slab punctate decât cele mai puțin importante pentru activitatea managerială.

Ulterior, toate încercările de evaluare ale managerului nu au mai avut sorți de izbândă. Și asta, pentru că procedurile de evaluare ulterioare s-au încadrat în același mod de lucru, considerat abuziv și contestat  de fiecare dată în instanță.

”Eu mă sustrag evaluării? Eu nu pot fi acuzat că mă sustrag evaluării. Misiunile de Audit sunt cele mai elocvente evaluări. Eu nu am învățat management. L-am trăit.  Am construit poate cea mai frumoasă echipă a unui Teatru. Am învățat împreună să fim generoși, responsabili și prieteni. Ne-am sădit unii altora încrederea și responsabilitatea pe care Teatrul, ca meserie, ne-a învățat pe unii dintre noi să fim solidari, altruiști și să ne gândim tot timpul la celălalt. La ceilalți. Ne-am încălzit sufletele la lumina speranței. Speranța pentru aflarea adevărului și apărarea dreptății în așteptarea aplauzelor de final. Speranța s-a năruit. Au năvălit peste noi controale, verificări, misiuni de audit, hărțuiri ieftine ale unor ”jurnaliști”, tentative de denigrare ale activității Teatrului, ale actorilor, terminate rapid pentru că erau doar unele închipuite. Dacă ar fi existat lucruri sau fapte compromițătoare ați fi aflat de la acei jurnaliști. Nu vă întrebați de ce am rămas împreună noi, ”oaia neagră” a Consiliului Județean Hunedoara? Poate că din cauză că totul a început în jurul Paștelui. Am cerut tot timpul să fiu evaluat public. Știți, mie-mi place publicul. Lor nu le place. Celor de pe scenă. Scena politică. Ei vor public doar din patru în patru ani. În rest fac spectacole ieftine. Cer să fiu evaluat de public, de colegii din teatru, de presă, de cei din CJ Hunedoara etc. Am spus CJ Hunedoara? Sunt de acord, dar cu o condiție. Condiția respectării legii, a respectării principiului interesului public și a respectării principiului transparenței. În rest, se deschide o uriașă Cutie a Pandorei care arată nereguli și greșeli elementare în emiterea documentelor și elaborarea corespondențelor cu ștersături, modificări, acte constituite retroactiv, contracte sau angajamente încheiate anterior demarării procedurii, comisii alcătuite din neprofesioniști sau corupți sau proceduri de evaluare anulate pentru că acest Costel Avram, de exemplu, ba intra, ba ieșea din comisia mea de evacuare.  Pardon, De evaluare.Vă voi pune la dispoziție întreaga documentație din care vă veți da seama singuri cine are dreptate. Nu ne întrebăm oare de ce instanțele de judecată dau câștig de cauză ”amatorului” Rădescu?”, a afirmat, pentru Gazeta de dimineața, Cosmin Rădescu, managerul Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Rădescu a fost numit manager interimar în luna martie 2017, pe timpul mandatului lui Mircea Bobora. Din aprilie 2017, Cosmin Rădescu devine titular pe post, după un concurs organizat de CJ Hunedoara.

În primul an de mandat, 2018, Cosmin Rădescu este evaluat cu nota 9,75. Odată cu intrarea în echipa CJ Hunedoara a administratorului public Costel Avram, valoarea profesională a lui Rădescu a scăzut vertiginos. Ce anume are Avram cu Rădescu vă vom prezenta, cu documente și dovezi clare, zilele următoare.

 

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc