AcasăSTIRIHUNEDOARAProiectul Certej- Deva Gold respinge acuzaţiile Ministerului Mediului

Proiectul Certej- Deva Gold respinge acuzaţiile Ministerului Mediului

Compania Deva Gold susţine că proiectul de exploatare a aurului de la Certej respectă legislaţia de mediu. Directorul companiei, Nicolae Stanca, a declarat marţi că va analiza motivele pentru care Ministerul Mediului are în intenţie să anuleze acordul de mediu pentru exploatarea de la Certej. El şi-a manifestat disponibilitatea de a completa acele documente care nu ar fi complete, din vina unor scăpări omeneşti.

„Noi suntem dispuşi să respectăm tot ce înseamnă legislaţie, tot ceea ce ni se cere, dar nu pot să cred că toate avizele care au fost acordate înaintea avizului de mediu au fost incorecte”, a spus directorul Deva Gold, Nicolae Stanca.

El a menţionat că avizele au fost obţinute după discuţii şi întâlniri care au durat şase ani, comisiile de specialişti fiind nominalizate de Ministerul Mediului şi de agenţiile de mediu.

Potrivit acestuia, normele europene permit exploatarea aurului prin tehnologii care folosesc cianurile în procesul de producţie, în cazul exploatării de la Certej fiind vorba de o concentraţie de trei ori mai mică decât valorile maxime admise.

În ceea ce priveşte ariile protejate, directorul Nicolae Stanca a menţionat că proiectul Certej nu intră sub incidenţa acestora, deoarece ariile protejate au fost instituite spre finalul procedurii necesare pentru obţinerea acordului de mediu în cazul exploatării miniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: