AcasăSTIRIProiectul autostrăzii Sebeș-Turda, declarat admisibil spre finanțare de Comisia Europeană

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda, declarat admisibil spre finanțare de Comisia Europeană

Comisia Europeană a declarat, vineri, admisibil spre finanțare proiectul major pentru construcția autostrăzii Sebeș-Turda, cu un buget total de 621,52 milioane de euro, a informat Ministerul Transporturilor (MT).

Ca urmare a declarării admisibilității de către Comisia Europeană, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport’ 2007-2013 va emite Ordinul privind aprobarea depunerii cererilor de rambursare de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) în cadrul proiectului major.

Perioada aferentă execuției lucrărilor este septembrie 2014 — iunie 2016, conform calendarului estimat privind implementarea proiectului, din cererea de finanțare.

Proiectul „Construcția autostrăzii Sebeș-Turda’ presupune construcția a 70 de kilometri de autostradă, asigurând o legătură directă, rapidă și sigură între Autostrada A1, Sibiu — Sebeș — Orăștie — Deva — Timișoara — Arad — Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European și Autostrada A3, Brașov — Făgăraș — Târgu Mureș — Turda — Cluj Napoca — Oradea — Borș, numită și Autostrada Transilvania.

Bugetul total al proiectului este de 621.519.594,92 euro, din care bugetul primei faze a proiectului, transmisă către Comisia Europeană, este de 221.151.841,70 euro. Din această valoare, contribuția din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial ”Transport’ 2007-2013 (POST) este de 152.998.942,98 euro.

Faza a doua a proiectului, în valoare totală de aproximativ 400 milioane euro va fi finanțată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Potrivit MT, acest proiect a fost depus în cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de intervenție 1.1 „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul Axei Prioritare TEN-T 7 și conectată cu aceasta’.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc