AcasăADMINISTRATIEProiect pentru prevenirea inundaţiilor, derulat de Reşiţa şi orașul sârb Kikinda

Proiect pentru prevenirea inundaţiilor, derulat de Reşiţa şi orașul sârb Kikinda

Municipalitatea reşiţeană, în parteneriat cu oraşul Kikinda din Serbia au demarat în această săptămână proiectul „Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii”, derulat prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră şi regiunea Dunării, prin creşterea nivelului de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pregătire, în Reşiţa şi Kikinda, precum şi creşterea capacităţilor tehnice şi umane ale persoanelor implicate în domeniul situaţiilor de urgenţă”, a declarat miercuri, în conferinţa de presă ce a marcat demararea proiectului, Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa.

Despre importanţa proiectului a vorbit şi Stanislav Vujcic, consilierul primarului din Kikinda. „Este un proiect de mare importanţă, şi pentru Reşiţa, şi pentru Kikinda, ţinând cont de faptul că are ca obiectiv principal prevenirea inundaţiilor. E clar că, în ultimii ani, au avut loc schimbări climatice. Cu o astfel de experienţă neplăcută ne-am confruntat şi noi, în urmă cu zece ani. Cu ajutorul acestui proiect, însă, vor fi achiziţionate utilajele necesare şi vor fi săpaţi şi 50 km de canal, la Rusko Selo, pentru a preveni inundaţiile”, a arătat Stanislav Vujcic.

Printre activităţile ce urmează a fi realizate prin proiect se numără organizarea unor sesiuni de instruire pentru persoanele implicate în situaţiile de urgenţă, achiziţionarea de utilaje pentru intervenţii rapide, dar şi modernizarea sistemului de alarmare în situaţii de urgenţă din Reşiţa. Valoarea totală a proiectului depăşeşte un milion euro, din care aproape 900.000 de euro reprezintă finanţare nerambursabilă IPA, peste 82.000 de euro – finanţare nerambursabilă acordată de Guvernul României. De asemenea, aproape 13.000 de euro reprezintă contribuţia municipiului Reşiţa, iar 61.000 de euro cea a oraşului Kikinda.

Primarul Reşiţei a subliniat că îşi doreşte asemenea colaborări şi pe viitor, mai ales că începe, din 2014, un nou ciclu de finanţare. În plus, edilul susţine că, în curând, va demara încă un proiect, de data aceasta cu finanţare guvernamentală, care prevede amenajări pe 11 pâraie, în valoare de 1,7 milioane euro.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: