AcasăSTIRIProgram de mentorat destinat antreprenorilor din Transilvania, lansat de Guvernul de la...

Program de mentorat destinat antreprenorilor din Transilvania, lansat de Guvernul de la Budapesta

[ad_1]

Guvernul de la Budapesta a demarat și în Transilvania programul de mentorat destinat antreprenorilor, un program asemănător derulându-se din anul 2019 în Voivodina. Programul de mentorat se va încheia la sfârşitul lunii iunie și este destinat antreprenorilor maghiari de peste graniţele Ungariei, fiind implementat de Secretariatul de Stat pentru Politicile Naţionale, Fundaţia Pro Economica şi Design Terminál.

Esenţa programului de mentorat este aceea ca firmele care funcţionează bine de câteva decenii să sprijine antreprenorii aflaţi la început de drum, astfel ca procesul de învăţare al antreprenorilor să fie mai scurt, iar între antreprenori şi între diferitele regiuni să se formeze reţele de cooperare.

La programul de mentorat care se desfăşoară în Ardeal vor participa peste 30 de companii mari din Transilvania, urmând ca acestea să devină mentori care vor sprijini, apoi, aproximativ 70 de antreprenori transilvăneni mici şi mijlocii în a-şi dezvolta cu succes afacerile.

Primul curs a avut loc în sistem online, miercuri, iar la el a participat și secretarul ungar de stat responsabil pentru politicile naţionale, Árpád János Potápi. Oficialul maghiar a declarat că din programul de dezvoltare economică pe care guvernul îl desfăşoară în afara graniţelor ţării face parte şi formarea unei reţele de mentorat, cu ajutorul căreia vor fi dezvoltate societatea şi economia maghiară locală.

Árpád János Potápi a subliniat că în plus faţă de sistemul tradiţional de sprijin care funcţionează din 2014-2015 în politicile naţionale – şi care include mai ales domeniul culturii, al educaţiei, sfera socială şi cea a sănătăţii – se pune un accent tot mai mare pe ideea de a sprijini prosperitatea fiecărui în locul său natal, pe de-o parte prin intermediul sistemului de pregătire profesională, iar pe de altă parte prin intermediul sistemului de sprijin în dezvoltarea economică. Pentru companii, acesta din urmă poate însemna oportunităţi de dezvoltare, atragere de capital, respectiv dezvoltarea afacerilor prin intermediul programelor, a spus secretarul de stat.

Programe de dezvoltare economică au fost lansate în toate regiunile unde există comunități maghiare importante: Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Transilvania, Slovacia, Slovenia şi Croaţia. Programele se desfăşoară sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria, respectiv organizaţiile sale partenere.

În acest moment, în Bazinul Carpatic există deja zeci de mii de întreprinderi care în ultimii ani au primit un sprijin financiar semnificativ de la Guvernul Ungariei pentru a-şi putea dezvolta afacerile, pentru a oferi locuri de muncă maghiarilor de peste graniţele Ungariei şi pentru a putea asigura viitorul familiilor maghiare din Bazinul Carpatic.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc