Profitul net al SIF Banat – Crişana – în creştere cu 60 % faţă de 2011

0
1049
Dragos Bilteanu-presedintele SIF Banat Crisana
Dragos Bilteanu-presedintele SIF Banat Crisana
Dragos Bilteanu-presedintele SIF Banat Crisana

Rezultatele financiare preliminate la 31 decembrie 2012 indică pentru SIF Banat Crişana, un profit net de 100,5 milioane lei, în creștere cu 60% față de rezultatele anului 2011.

”SIF Banat- Crișana a încheiat anul 2012 cu rezultate bune, obținând un profit net în creștere semnificativă față de anul precedent. În același timp, SIF Banat- Crișana și-a conservat echilibrul financiar, urmărind o creștere sustenabilă și durabilă” – declară Dragoș Bîlteanu, președinte- director general al SIF Banat- Crișana.

Activele totale deținute de SIF Banat-Crișana, în valoare de 959 milioane lei la 31 decembrie 2012, au crescut cu 31% față de sfârșitul anului precedent.

Activele imobilizate totale s-au majorat cu 37% raportat la anul 2011, atingând 814 milioane lei, creșterea regăsindu-se în valoarea activelor financiare imobilizate totale și fiind determinată în principal de:

– participarea la majorarea capitalului social al Erste Group Bank AG și înregistrarea acțiunilor Erste la valoarea de emisiune;

– diminuarea volumului ajustărilor pentru pierderi de valoare ca urmare a aprecierii valorii de piață (stabilită în baza Regulamentului CNVM nr. 15/2004) la unele titluri de participare, ceea ce a generat și majorarea volumului rezervelor, respectiv a capitalurilor proprii.

Activele circulante au crescut cu 5% în anul 2012, până la valoarea de 144 milioane lei la 31 decembrie 2012, volumul acestora fiind influențat pozitiv de evoluția investițiilor financiare pe termen scurt, ca rezultat al investițiilor în acțiuni pe piețele externe.

Datoriile totale au scăzut cu 13% față de anul 2011, urmare a diminuării volumului obligațiilor privind impozitul pe profit.

Capitalurile proprii au ajuns la valoarea de 874 milioane lei la 31 decembrie 2012, în creștere cu 36% față de finalul anului precedent, consecință a creșterii volumului rezervelor și a rezultatului exercițiului.

Veniturile realizate în anul 2012 au atins 159 milioane lei, cu 12% mai mult decât în 2011, creșterea fiind determinată de majorarea volumului veniturilor din investițiile financiare cedate.

Cheltuielile totale au scăzut cu 35% comparativ cu anul 2011. Reducerea semnificativă a fost înregistrată la cheltuielile privind investițiile financiare cedate și cheltuielile cu amortizarea, provizioanele, pierderi din creanțe și debitori diverși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.