AcasăSĂNĂTATEProfesorul clujean Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific la...

Profesorul clujean Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății

[ad_1]

Răzvan Cherecheș, cunoscut ca “profu’ de sănătate publică”, a anunțat joi că și-a dat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății, motivând că a acceptat această funcție crezând că poate fi de ajutor, dar a descoperit că “funcția a fost literal una onorifică”.

Profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Răzvan Cherecheș a fost unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public în perioada pandemiei de COVID-19. Răzvan Cherecheș a fost numit în 17 februarie anul acesta consilier onorific al secretarului de stat Andreea Moldovan, medic epidemiolog și de boli infecțioase și fost director medical al spitalului COVID din Brașov.

“Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită). Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil.

Cele 4 aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare:

– testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)

– comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)

– raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare

– Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)

Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care  comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic!

Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!

Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar

Rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!”, a scris joi profesorul Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

(FOTO: Captură video)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc