AcasăADVERTORIALPrincipalele caracteristici pe care trebuie să le aibă o mașină de spălat...

Principalele caracteristici pe care trebuie să le aibă o mașină de spălat haine

Mașinile de spălat haine sunt printre cele mai importante electrocasnice dintr-o gospodărie. Acestea ne ajută să economisim energie electrică, apă și la fel de important, timp. Într-o casă, membrii familiei se îmbracă în cele mai multe cazuri în stil diferit. Unii poartă haine elegante sau sport, alții uniforme de serviciu și dacă mai sunt și copii mici, hăinuțe de bumbac. O mașină de spălat de calitate trebuie să le poată spăla pe toate.  

Dacă te gândești să achiziționezi o mașină de spălat nouă, trebuie să știi că unele caracteristici sunt esențiale. Iată care sunt acestea:

1.      Varietatea programelor de spălare prestabilite

Programele pe care trebuie să le aibă o mașină de spălat sunt cele pentru principalele tipuri de țesături. Astfel, programele esențiale sunt cele pentru articole din lână, sintetice, haine de bebeluși, hainele și încălțămintea sport, pături și pilote, și programul manual. Astfel, o mașină de spălat poate avea de asemenea și posibilitatea de a salva setările preferate, astfel încât să nu fie nevoie să ajustați programele la fiecare spălare.

2.      Capacitatea de încărcare sau spălare

Familiile mai mari, evident vor avea mai multe haine de spălat și deci de o mașină cu capacitate de încărcare mai mare. Numărul de kilograme care pot fi încărcate odată la o spălare, variază de la 4 la 14 kg. Trebuie să țineți cont că cele de capacitate mai mare, vor consuma mai multă apă și energie electrică.

3.      Încărcare frontală sau verticală

Dimensiunea și modul de încărcare ale mașinii trebuie să țină cont de spațiul în care va fi amplasată aceasta. În spațiile înguste sunt mai indicate mașinile cu încărcare verticală, deoarece vă permit să vă mișcați mai ușor pe lângă ea. Dimensiunea trebuie să țină cont de lățimea tocului ușii de la încăperea în care doriți să amplasați mașina de spălat. Nu puține sunt situațiile când un singur centimetru în plus nu permite amplasarea mașinii acolo unde se dorește. Nu toate ușile au dimensiuni standard. Așadar, asigurați-vă că mașina dorită încape pe ușă, mai ales în cazul încăperilor mici.

4.      Are sau nu uscător încorporat

Un uscător de haine poate fi de asemenea un obiect electrocasnic esențial, mai ales pentru familiile în care se spală foarte des. La ALTEX.ro găsiți o gamă variată de mașini de spălat cu sau fără uscător. Prinderea hainelor la uscat cere extrem de mult timp și spațiu. Mai mult, poluarea din aer și praful se pot impregna în haine, și pot cauza alergii ale pielii și de asemenea pot căpăta un miros nelplăcut. Deși ciclurile de spălare și uscare pot dura ceva mai mult, la sfârșit puteți fi siguri că hainele chiar sunt curate, fără particule de praf. În plus, ați economisit și timp.

5.      Clasa de consum

Limitarea consumului de energie electrică, cel puțin în ultimul an a devenit un aspect important din viața noastră. Astfel, o mașină de spălat cu consum redus de energie electrică din clasa A sau chiar A+++, poate contribui major la economiile făcute în decursul unei luni de zile.

Pe lângă aceste caracteristici, mașinile de spălat pot să mai aibă opțiunea anti-pată, de clătire simplă, și de autocurățare a cuvei.

Așadar, o mașină de spălat de calitate trebuie să poată spăla în mod eficient orice tip de țesătură, fără a o deteriora, astfel încât aceasta să reziste în timp.

Sursa foto: Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc