AcasăSTIRIHUNEDOARAPrimul tronson al Autostrăzii Timișoara-Lugoj a fost deschis circulației

Primul tronson al Autostrăzii Timișoara-Lugoj a fost deschis circulației

Primii kilometri de autostrada dintre Timișoara și Lugoj au fost dați în folosință astăzi. Lucrările s-au finalizat înainte de termen cu șase luni, o premieră pentru construcția de drumuri în România. Pe tronsonul de 9,5 kilometri de autostradă s-au construit patru poduri și șase pasaje, dar și un nod rutier, iar garanția lucrării este de patru ani. Lucrarile de construtie au fost executate de Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – Carena SpA Impresa di Construzioni, iar  valoarea acestui prim tronson este de 210.396.462, 74 lei (fara TVA), din care contribuția Uniunii Europene este de 178.814.043,33 lei, iar contribuția Guvernului Romaniei este de 31.555.419,41 lei.

Autostrada Timisoara-Lugoj are o lungime totala de 35,125 de kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de 1.421.992.279 lei.

Din cunostintele noastre este primul tronson de autostrada finalizat inainte de termenul contractual. Ar fi trebuit sa fie finalizat in 18 luni, dar s-a finalizat in 12 luni. Autostrada este predata la cheie, nu are restrictii de viteza, se circula cu 130 de kilometri pe ora. De saptamana viitoare DRDP va prelua baza autostrazii, iar peste doua saptamani, dupa ce se va finaliza licitatia de intretinere, vor fi deschise si spatiile de refugiu”, a declarat Ioan Ambruș, directorul DRDP Timisoara.

Autostrada Timisoara-Lugoj va face parte din coridorul IV Pan-European, menit sa asigure conexiunea dintre statele membre ale Uniunii Europene si cele aderate dupa 2004 si 2007. Traseul coridorului este Dresden – Nurnberg – Praga – Viena – Bratislava – Gyor – Budapesta – Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Constanta si Timisoara – Drobeta Turnu Severin -Vidin – Sofia – Salonic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc