[ad_1]
Au fost publicate primele rezultate după proba scrisă – admiterea 2021 la școlile de poliție, jandarmi și pompieri – de sâmbătă, 27 martie, organizată de inspectoratele județene la care și-au depus dosarele de înscriere.
La Alba Iulia, proba a fost organizată la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan”, pentru 120 de candidați care promovaseră probele sportive și evaluare psihologică, față de cei peste 240 înscriși. Lucrările (testul-grilă) au fost corectate în prezența candidaților, după finalizarea testării.
REZULTATE ADMITERE MAI 2021 – școlile de agenți de poliție, jandarmi, pompieri – proba scrisă (în actualizare):
ALBA: LISTA – I.P.J._Alba_Rezultate_PROBA_DE_VERIFICARE_A_CUNOSTINTELOR_27 mar 2021
BUZĂU: Vezi IPJ Buzău_ LISTA_Rezultate proba scrisă 27 mar 2021
MEHEDINȚI: Vezi IPJ Mehedinți LISTA Rezultate proba scrisă mar 2021
În actualizare
Pentru admiterea 2021 la școlile de poliție și jandarmi, testul-grilă a avut 90 de întrebări, din care 60 de itemi la limba română și 30 de itemi la limba străină pentru care a optat candidatul (engleză sau franceză). Fiecare răspuns corect este notat cu un punct.
Durata de rezolvare a testului a fost de 3 ore.
Vezi Test grilă 2021 – Română și Engleză
Vezi Grila de corectare Română – Engleză
Vezi Test grilă 2021 – Română Franceză
Vezi Grila de corectare Română Franceză
Pentru școala de pompieri, testul grilă a fost la Matematică.
Vezi Test grilă și grila de corectare 2021 – Matematică
Pentru a promova proba de verificare a cunoștințelor, candidații trebuie să obțină numărul minim de puncte stabilit, echivalent al notei 5.
Examinarea medicală a candidaților rămași în concurs se va realiza în perioada 29 martie – 16 aprilie 2021.
Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
Departajarea candidaților cu punctaje egale
Departajarea candidaţilor cu punctaje egale se face aplicând, în ordine, următoarele criterii:
a) nota obţinută la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat;
b) nota obţinută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat;
c) nota obţinută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat;
d) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la prima limbă străină, potrivit foii matricole;
e) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la a doua limbă străină, potrivit foii matricole.
În situația menținerii egalității candidaților după aplicarea criteriilor de departajare, Comisia de concurs de la nivelul unității de învățământ realizează departajarea după un criteriu obiectiv, stabilit de aceasta. În cazul mediilor egale, candidații care nu au susținut examenul național de bacalaureat în sistemul de educație din România și dețin atestatul de recunoaștere a studiilor, nu participă la departajare, aceștia urmând să ocupe ultimul loc dintre cei cu medii egale
Depunerea și soluționarea contestațiilor
Graficul desfășurării concursului de admitere a fost actualizat în ceea ce privește termenul de depunere al contestațiilor la proba de verificare a cunoștințelor, respectiv acestea se pot depune în termen de 24 de ore de la ora afișării rezultatelor
Contestaţiile se formulează prin completarea unei cereri care cuprinde:
- numele şi prenumele candidatului
- codul unic de identificare
- unitatea de recrutare
- ce anume se contestă (rezultatul testului scris, înscrierea eronată sau clasificarea greşită)
- data, ora transmiterii contestaţiei şi semnătura
Contestaţiile se transmit în nume personal, în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor la proba de verificare a cunoștințelor, la adresele e-mail ale școlilor de poliție, jandarmi, pompieri.
Contestațiile transmise după termen se soluționează la nivelul unităților de învățământ, cu respectarea prevederilor referitoare la soluționarea petițiilor.
La înscriere, candidaților li s-a atribuit un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs.
CALENDAR și detalii de organizare ADMITERE școli agenți de poliție/subofițeri jandarmi și pompieri – 2021 – sursa M.A.I.:
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice: 18 martie – 24 martie 2021
Proba de verificare a cunoștințelor: 27 martie 2021, la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice; susținerea probei de verificare a cunoștințelor se realizează în spații destinate, pe timpul desfășurării probei, exclusiv acesteia; lista provizorie cu ierarhizarea candidaților se afișează pe site-ul fiecărei unități de învățământ.
Pentru a promova proba de verificare a cunoștințelor, candidații trebuie să obțină numărul minim de puncte stabilit, echivalent al notei 5.
Contestaţiile la proba de verificare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ și se soluționează în termenul prevăzut prin graficul concursului de admitere, la sediul acesteia. Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmis, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.
Pentru candidații la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, contestațiile se depun personal, la sediul școlii, în termen de 2 ore de la afișarea rezultatelor la proba scrisă
Examinarea medicală: 29 martie – 16 aprilie 2021, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor. Unitățile de învățământ afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere
Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
NUMĂRUL DE LOCURI LA UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ALE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE – TOTAL: 2403 din care 42 pentru candidați romi și 25 pentru minorități – sesiunea februarie-aprilie 2021
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – specializarea Agent de poliţie – 1.283 locuri din care 1160 IGPR, 3 DGL, 2 DGAESRI, 30 IGI, 8 DSG, 40 DEPABD, 2 CNSIS, 5 DGA, 15 DGP, 4 DRPCIV, 3 CFIC, 1 DGCTI, 10 SIE; din acestea, 25 locuri IGPR (romi) și 15 locuri IGPR (minorități)
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – specializarea Agent de poliție – 200 locuri din care 190 IGPR, 5 DGA, 5 DGP; dintre acestea, 4 locuri IGPR (romi) și 3 locuri IGPR (minorități)
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – specializarea Agent de poliţie de frontieră – 220 locuri din care 200 IGPF, 10 IGI, 10 DGP (3 IGPF – romi; 3 IGPF – minorități)
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 155 IGJR, 25 SIE, 20 SPP (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 175 IGJR, 25 SIE (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti
– specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă (durata de școlarizare: 1 an) – 278 locuri din care 275 IGSU, 1 IGAv, 1 DGA, 1 DGPI (2 IGSU – romi)
– calificarea Maistru militar auto (durata de școlarizare: 1 an) – 22 locuri din care 5 IGSU, 2 DGPI, 1 CMPS, 3 DGCTI, 1 DGA, 4 IGPR, 5 IGJR, 1 IGAv – – Total locuri – Învăţământ postliceal
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
[ad_2]
Source link