AcasăSTIRIPrimarul liberal al Devei cere demisia conducerii PNL de la CEH

Primarul liberal al Devei cere demisia conducerii PNL de la CEH

[ad_1]

Președintele PNL Deva, Florin Oancea, care este și primarul reședinței de județ cere, public, demisia administratorului special și a directorului general de la Complexul Energetic Hunedoara. Ambii sunt membri PNL.

Conducerea CEH, acuzată de incompetență

Oancea s-a săturat ca devenii să înghețe de frig în case, iar copiii să nu poată merge la școală din cauza lipsei căldurii. Agentul termic ar trebui asigurat de Termocentrala Mintia, parte componentă a CEH. Numai că Mintia nu funcționează, că nu are cărbune.

”În calitate de Primar al Municipiului Deva şi de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Deva, cer DEMISIA domnilor Dioane Samuel, director general CEH (membru PNL) şi Roşu Cristian, administrator special CEH (membru PNL) din funcţiile pe care le ocupă în conducerea şi administrarea Complexului Energetic Hunedoara! Motivele acestei solicitări imperative: INCOMPETENŢĂ în administrarea CEH şi REA-VOINŢĂ în gestionarea necesităţilor cetăţenilor municipiului Deva”, scrie, pe pagina personală de Facebook, primarul Devei, Florin Oancea.

Potrivit acestuia, devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia. Cu toate acestea, duoul politic din fruntea CEH: Roșu-Dioane au decis să direcţioneze cărbunele extras din minele din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni. Oancea spune că au fost lăsați în frig mii de deveni, dar şi creşe, grădiniţe și şcoli din municipiul Deva.

Oancea va cere conducerii naționale a PNL să-i demită pe cei doi

Primarul din Deva mai precizează că Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului.

”Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: DEMISIA! Dacă nu vă veţi da demisia, voi cere forurilor statutare ale PNL de la nivel naţional SĂ VĂ DEMITĂ în regim de urgenţă! Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici!  Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22 mii de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie”, mai spune Florin Oancea.

Trebuie menționat însă că de pe urma grevei minerilor au beneficiat și energeticienii. Și asta pentru că și angajații termocentralelor și-au primit banii restanți.

Conducerea politică a îngropat complexul

Cristian Roșu, administratorul special al CEH este președintele PNL Lupeni. A candidat, anul trecut, din nou, pentru funcția de primar al municipiului Lupeni. Luna trecută, în timpul grevei minerilor, a anunțat că și-a dat demisia din funcție. Nu i-a fost însă acceptată, așa că Roșu este în continuare administrator special. Susținut de PNL, recomandat de carnetul de partid.

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, a fost numit în funcție în vara lui 2018. Pe atunci guvernarea era PSD, iar Dioane era și el membru PSD. Susținut de Jurca, și nu pe placul lui Resmeriță. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a făcut și el pasul de la PSD la PNL. Liberalii nu au avut nicio obiecție de a-l menține în funcție.

Încă de la înființare, CEH a fost condus, cu mici excepții, de directori numiți doar în baza carnetului de partid. Liberalii au continuat și ei metehnele social-democraților. Așa se face că managementul politic este cel care a îngropat compania energetică-hunedoreană care la acest moment e insolvență. Cu un faliment încă nedeclarat.

Conducerea CEH, dar și cea a Ministerului Energiei se laudă cu poze de la întâlniri pe teme de importanță ale complexului. Vorbesc despre un viitor complex. Companie care însă va avea aceeași soartă. Pentru că huila se extrage cu costuri mari. Care nu sunt acoperite de prețul de vânzare a energiei.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc