AcasăSĂNĂTATEPrimarul Dominic Fritz, despre construirea unui spital modular ATI: "Nu este foarte...

Primarul Dominic Fritz, despre construirea unui spital modular ATI: „Nu este foarte clar de unde am lua resursa umană”

[ad_1]

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că ideea construirii unui spital modular dotat cu paturi ATI, pentru bolnavii COVID-19 din Timişoara, al căror număr este în creştere, nu lămureşte clar de unde ar putea fi luată resursa umană specializată în Terapie Intensivă, informează AGERPRES.

De asemenea, edilul spune că acesta ar fi un proiect de durată, care nu poate rezolva destul de repede criza paturilor ATI pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2.

“Spitalul modular este o discuţie pe care am purtat-o cu mai mulţi oameni şi mai multe instituţii în ultimele luni şi bineînţeles că este o idee care are meritele ei. Problema cu spitalul modular este că durează până se construieşte, dar avem şi o problemă de resurse umane. Avem spitalul de campanie (secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Militar Timişoara – n.r.), unde, teoretic, o să fie 10 paturi de ATI, dar unde momentan nu sunt suficienţi medici ATI care să poată efectiv să opereze aceste paturi”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Dominic Fritz.

Primarul a subliniat că a detaşat din partea Spitalului Municipal şi a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, aflate în subordine, cadre medicale, dar, discutând cu specialistul ATI dr. Dorel Săndesc, vicepreşedintele Asociaţiei de Terapie Intensivă, acesta i-a spus că “resursa umană este epuizată”.

“Nu este foarte clar, chiar dacă am face acest spital modular, de unde am lua resursa umană”, a menţionat Fritz.

El a adăugat că rămâne deschis acestei idei avansate, recent, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, cel care a propus ca primăria, CJ şi sponsorii privaţi să construiască un spital modular cu 18 paturi ATI.

“S-a vorbit mult despre paturile ocupate de la ATI cu bolnavi COVID, dar nimeni nu îşi asumă o iniţiativă concretă de suplimentare a lor. Un spital modular ATI cu 18 paturi costă în jur de 2.000.000 de euro. Dacă CJ Timiş împreună cu Primăria Timişoara şi cu câteva firme mari ne-am da mâna, am putea construi un asemenea spital în trei-patru luni. Cele două UAT-uri pun jumătate de milion de euro, un teren găsim, fie în proprietatea primăriei fie la CJ Timiş şi sunt convins că, dacă vorbim cu oamenii de afaceri, va exista înţelegere pentru un asemenea proiect pe care să îl realizăm rapid”, a transmis, luni, Alin Nica.

În judeţul Timiş, toate cele 46 de locuri destinate internaţilor COVID-19 care necesită îngrijiri în ATI sunt ocupate.

(FOTO: Primăria Timișoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc