[ad_1]
Primarul municipiului Sighetu Marmației se declară surprins de acuzațiile care i se aduc în spațiul public despre o așa-zisă câștigare frauduloasă a alegerilor locale. Într-un comunicat de presă, Vasile Moldovan susține că în septembrie anul trecut a fost ales ”prin votul majorității cetățenilor”, iar odată ajuns în fruntea primăriei a constatat existența unui aparat de specialitate al primarului subdimensionat, dar și un serviciu public subordonat Consiliului Local cu un numaăr dublu de angaați in raport cu Primaria.
Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, spune despre serviciul public subordonat Consiliului Local că este “o Primarie paralelă” sau “Primaria din Primărie”, iar asta nu poate fi ceva care să ajute comunitatea să se dezvolte, să progreseze.
“In urma alegerilor locale din luna septembrie 2020, prin votul majoritatii cetatenilor am fost ales primar al municipiului Sighetu Marmatiei. Sunt surprins ca dupa mai bine de sase luni de la votul democratic exprimat de catre sigheteni sunt acuzat ca as fi castigat fraudulos alegerile. Faptul ca intre subsemnatul si candidatul P.N.L. a existat o diferenta de doar 46 de voturi, nu indreptateste pierzatorul sa faca in media afirmatii nefondate, defaimatoare.
Pentru ca o comunitate sa se dezvolte, sa progreseze avem nevoie de o administratie eficienta, de o Primarie functionala. Am gasit in cadrul Primariei Sighet un aparat de specialitate al primarului subdimensionat dar si un serviciu public subordonat Consiliului Local cu un numar dublu de angajati in raport cu Primaria, ” o Primarie paralela” sau “Primaria din Primarie.”, spune în comunicat citat primarul Moldovan.
Edilul din Sighetu Marmației îi acuză pe consilierii locali PNL, USR-PLUS, PMP, UDMR si PRO Romania că nu au votat proiectele de hotărâre prin care a solicitat trecerea serviciului public din subordinea Consiliului Local in aparatul de specialitate al primarului, un prim pas spre reorganizarea Primariei.
”Nu au acceptat nici necesitatea infiintarii unui numar de cinci posturi pentru o mai buna functionare a unor compartimente. Sustin ca doresc o reorganizare dar nu cum vrea primarul. Nici pana azi nu am aflat cum. In perioada decembrie 2020 – martie 2021 au fost convocate patru sedinte ordinare, astfel cum prevad dispozitiile art.133 Cod Administrativ ( cel putin una pe luna) dar si mai multe sedinte extraordinare. In cinci dintre aceste sedinte nu a fost adoptata nicio hotarare de consiliu local, motiv pentru care apreciez ca sunt incidente dispozitiile art.143 al.1, lit.b Cod Administrativ, privitoare la dizolvarea de drept a consiliului local in situatia in care in trei sedinte ordinare sau extraordinare tinute pe durata a patru luni calendaristice consecutive nu se adopta nicio hotarare, o modificare fata de vechea legislatie care pentru dizolvarea consiliului local facea trimitere la convocarea a trei sedinte ordinare consecutive. La data de 2 aprilie 2021 am solicitat Tribunalului Maramures, sectia de contencios administrativ, sa constate dizolvarea de drept a Consiliului Local Sighet, o solicitare legala, democratica si nicidecum abuziva, dupa cum se insinueaza.”, se arată în comunicat de presă remis redacției Știrile Transilvaniei.
Edilul susține, de asemenea, că își dorește transparenta, seriozitate, corectitudine dar, nu in ultimul rand, ”respect fata de cetatenii care ne-au dat votul de incredere si care inca mai spera ca mica noastra urbe se va dezvolta si va capata farmecul unui oras aparte care inspira istorie.”
Similare
[ad_2]
Source link