AcasăSTIRIPrimarul din Deva nu dă bani Mintiei. Așteaptă lămuriri

Primarul din Deva nu dă bani Mintiei. Așteaptă lămuriri

[ad_1]

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, spune că nu va accepta la decont factura trimisă de administrația CEH pentru subvenționarea agentului termic livrat luna trecută în reședința de județ. Față de ianuarie, decontul cerut de CEH este mai mare. Asta deși luna trecută Termocentrala Mintia nu a funcționat în fiecare zi.

Cu aproape 7000 de lei mai mult

Primarul municipiului Deva nu va accepta la plată decontul cerut de administrația CEH. Edilul spune că așteaptă explicații din partea conducerii CEH vizavi de modul în care a fost calculată energia termică livrată devenilor în februarie.

Potrivit lui Oancea, în ianuarie, Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 477.025,29 lei. În ianuarie, Mintia a funcționat zilnic, iar decontul a fost achitat de primărie.

decont luna ianuarie, foto Facebook Florin Oancea

”Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 483.735,09 lei, adică cu 6.709,80 lei mai mult (decât în luna ianuarie-nr.), deși Termocentrala Mintia a lucrat doar 18 zile din 28. DECI: Complexul Energetic Hunedoara cere mai mulți bani pentru mai puține zile lucrate”, spune primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

decont luna februarie, foto Facebook Florin Oancea

Acesta îi întreabă pe devenii care îngheață în case dacă situația li se pare corectă.

”Noi să plătim mai mult și CEH să ne livreze doar frig în calorifere? Nu voi accepta la plată acest decont SCANDALOS până când conducerea CEH nu ne va prezenta explicații detaliate despre modul în care au calculat energia termică livrată devenilor în luna februarie”, mai spune primarul Devei.

La Deva, și acum populația racordată la sistemul centralizat de încălzire nu are căldură și nici apă caldă. Școlile care nu au centrale termice fac cursurile online, tot din cauza lipsei căldurii. Și asta pentru că Termocentrala Mintia nu funcționează. Nu are cărbune, și nici bani să plătească gazul folosit până acum.

 

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc