AcasăADMINISTRATIEPrimarul Devei susține că șansele de repornire a Termocentralei Mintia sunt nule....

Primarul Devei susține că șansele de repornire a Termocentralei Mintia sunt nule. Bani de la buget pentru centrale pe gaz pentru școli și parte din populație

[ad_1]

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat luni că șansele de repornire a Termocentralei Mintia şi de reluare a furnizării căldurii şi apei calde în municipiu sunt aproape nule, din cauza lipsei de cărbune și a avizelor necesare de mediu cu care se confruntă producătorul de energie.

Termocentrala Mintia a fost oprită în 4 martie, pentru a patra oară în ultimele şase luni, după ce stocul de cărbune din depozit s-a epuizat. 22.000 de locuitori ai Devei au rămas fără căldură și apă caldă în urma opririi termocentralei, iar majoritatea școlilor din municipiu au trecut în online pentru a nu ține elevii în frig.

“Am făcut tot ceea ce a fost posibil şi legal. Nu avem niciun leu restanţă faţă de Termocentrala Mintia. Problema este că Termocentrala Mintia nu mai poate funcţiona din lipsă de cărbune. Nu este în subordinea primarului Termocentrala Mintia. Problemele la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia nu sunt de o lună, ci de ani”, a declarat Florin Oancea.

Primarul a recomandat locuitorilor Devei racordați la sistemul centralizat să-şi monteze centrale termice de apartament, pe gaz metan. În cazul familiilor cu venituri mici se vor prevedea în buget bani pentru sprijinirea acestora în achiziţia centralelor termice individuale, pe baza unor criterii ce vor fi stabilite de Consiliul Local.

În bugetul pe acest an au fost cuprinse șase milioane de euro, ce vor fi folosite pentru instalarea de centrale termice în unităţile de învăţământ din Deva. Se estimează școlile vor fi dotate cu centrale termice până în luna octombrie.

Florin Oancea a mai declarat că municipalitatea nu mai are intenţia de a prelua Termocentrala Mintia, menţionând că, în opinia sa, unitatea de producţie nu va mai reporni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: