AcasăADMINISTRATIEPrimarul Devei solicită ministrului Energiei intervenția pentru furnizarea căldurii și apei calde...

Primarul Devei solicită ministrului Energiei intervenția pentru furnizarea căldurii și apei calde în municipiu și cere demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara

[ad_1]

Primarul Devei, Florin Oancea, a trimis miercuri ministrului Energiei, Virgil Popescu, o adresă oficială în care îi solicită implicarea pentru rezolvarea problemei lipsei încălzirii și apei calde cu care se confruntă peste 22.000 de locuitori ai municipiului.

Termocentrala Mintia s-a oprit la începutul acestei luni, din cauză că nu mai avea cărbune pe stoc. În jur de 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură. Creșele, grădinițele și școlile au fost închise, iar elevii își desfășoară cursurile doar online.

În luna februarie, Termocentrala Mintia a funcționat doar 18 zile din 28,  iar din 4 martie s-a oprit din lipsă de cărbune.

Potrivit primarului Devei, după încetarea grevei minerilor din Valea Jiului și reluarea extracției de huilă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a luat decizia discreționară de a direcționa întreaga cantitate de cărbune extrasă zilnic spre Termocentrala Paroșeni și a lăsat, astfel, Termocentrala Mintia fără cărbune. Consecința a fost că peste de o treime dintre locuitorii Devei nu au căldură și apă caldă, în condițiile în care temperaturile au coborât frecvent sub 0 grade C.

“Menționez că Termocentrala Paroșeni nu produce agent termic secundar, ci doar energie electrică, deci confortul termic al locuitorilor Văii Jiului nu depinde de funcționarea Termocentralei Paroșeni. Pe când căldura devenilor racordați la sistemul centralizat depinde total de funcționarea Termocentralei Mintia. De aceea vă rog, domnule Ministru, să dispuneți conducerii Complexului Energetic Hunedoara direcționarea întregii cantități de huilă extrasă zilnic din Valea Jiului către Termocentrala Mintia, pentru ca aceasta să își poată relua funcționarea. Vă rog să ne ajutați să trecem peste această perioadă dificilă în care, pe lângă frigul din apartamente, lipsa apei calde în condiții de pandemie ne-a adus într-o situație inacceptabilă”, a transmis Florin Oancea în solicitarea oficială către ministrul Energiei.

Primarul Devei a cerut marți demisia directorului general al CEH, Samuel Dioane, și a administratorului special al societății, Cristian Roșu, ambii membri PNL, pe care-i acuză de incompetență în administrarea CEH.

“Devenii şi-au plătit TOATE obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea să direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni!”, a scris Florin Oancea pe pagina sa de Facebook.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc