AcasăADMINISTRATIEPrimarul Devei schimbă fața orașului. Azi s-a semnat contractul pentru reabilitarea zonei...

Primarul Devei schimbă fața orașului. Azi s-a semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a semnat astăzi – în fața reprezentanților presei și avându-l alături pe directorul ADR Vest, Sorin Maxim –  contractul de finanțare pentru proiectul intitulat ”Reabilitarea și refunacționalizarea spațiului public din zona Parcului I.C. Brătianu”. Proiectul are o valoare de aproape 38 de milioane de lei și va fi implementat în 24 de luni  după semnarea contractului cu constructorul. 

Proiectul prevede reabilitarea spațiului urban din zona cunoscută ”la Opera”, prin amenajarea unei parcări subterane cu o capacitate de 138 de locuri și realizarea unui pasaj subteran cu o lungime de aproape 300 de metri care va urma traseul actualului Bulevard Decebal. La suprafață, pasajul va fi amenajat ca spațiu de promenadă, o zonă pietonală ce se va întinde pe nu mai puțin de 3500 de metri pătrați, zonă în care va fi amplasat mobilier urban modern, o fântână arteziană și unde vor vor fi amenajate locuri speciale pentru plimbare și alte activități în aer liber. Practic, în fața Catedralei aflate în construcție devenii vor avea un imens parc, un spațiu de tip ”agora” care va schimba complet fața centrului municipiului.

opera

Proiectul se realizează din fonduri europene, iar valoarea acestuia se apropie de 38 de milioane de lei, din care aproape 32 de milioane sunt fonduri nerambursabile. Cofinanțarea este asigurată din fonduri proprii ale municipiului Deva.

[blockquote style=”style-2″ icon=”none”]Acest proiect demonstrează că actuala administrație a Devei este foarte hotărâtă să îmbunătățească semnificativ standardul de viață al locuitorilor municipiului prin susținerea unor proiecte de acest gen care vor face din acest oraș unul cu adevărat european. Alături de celelate proiecte majore pe care le avem în implementare în acest moment – sistemul de management al traficului și sistemul de supraveghere urbană – proiectul pe care l-am semnat azi este nul dintre cele mai importante pentru municipiu. Le vom oferi devenilor mai multă siguranță, mai puțin stress în trafic și, de asemenea, le vom oferi un motiv pentru a fi mândri că locuiesc aici. Sperăm ca, odată cu reabilitarea celui mai important obiectiv istoric din zonă, cetatea Devei, să aducem spre municipiu cât mai mulți turiști și cât mai multe investiții, a declarat pentru stiridinvest.ro primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.[/blockquote]

opera2Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar pentru Programul Operațional Regional, a spus la rândul său că proiectul semnat la Deva este unul dintre cele mai mari ca valoare din Regiunea Vest și a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (REGIO), Axa Prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere.

După semnarea contractului, se speră ca în maximum 4-5 luni să fie stabilit constructorul, Primăria Deva înglobând în acest calcul și eventualele contestații la licitația publică ce va urma. După stabilirea constructorului, proiectul prevede un termen de 24 de luni pentru implementare, oficialii primăriei exprimându-și convingerea că lucrările efective de construcție vor începe cel mai târziu în prima parte a anului viitor.

opera3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc