AcasăALERTAUPDATE: Telenovelă. Primarul din Băcia s-a răzgândit și nu mai demisionează

UPDATE: Telenovelă. Primarul din Băcia s-a răzgândit și nu mai demisionează

După numai o zi de la anunțul făcut, primarul comunei Băcia, Nicolae Panța, a decis să renunțe la hotărârea de a demisiona. La fel ca și atunci când a anunțat că pleacă din fruntea primăriei, Nicolae Panța a spus și de această dată că motivele sunt personale. A fost încurajat de toți cei din jurul său și aceștia l-au convins, în cele din urmă, că este mai bine să continue în fruntea primăriei.

Nicolae Panța pune totul pe seama oboselii excesive și a stressului acumulat în ultimele luni. Vom reveni.

Știrea inițială mai jos:

Primarul comunei hunedorene Băcia a demisionat. El și-a depus demisia la Prefectură, deși procedura este alta

Primarul comunei hunedorene Băcia, Nicolae Panța (PSD), a demisionat, invocând motive personale. Deși a câștigat mandatul cu o largă majoritate, Nicolae Panța a întors o mare parte din electorat împotriva lui, după ce a decis să susțină proiectul de construire în intravilanul comunei Băcia a deponeului ecologic ce urmează să deservească întreg  județul Hunedoara.

Nicolae Panța, primarul comunei Băcia, a decis să își încheie scurta sa carieră politică, depunându-și demisia la un an de la preluarea mandatului. Comuna Băcia, una dintre cele mai prospere din județul Hunedoara, este și cea care a devenit scena unui scandal datorat deciziei administrației locale de a susține proiectul intitulat „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Hunedoara”, investiție cu o valoare de 70 de milioane de euro din fonduri europene și care presupune amplasarea pe raza administrativă a comunei a unui centru de management al deșeurilor și un deponeu ecologic care se va întinde pe o suprafață de aproape 70 de mii de metri pătrați. După ce mai multe amplasamente luate în discuție de către autoritățile județene au căzut rând pe rând, s-a decis ca acesta să fie amplasat pe teritoriul unei foste baze militare, în intravilanul comunei Băcia. Locuitorii comunei, dar mai ales cei patru aleși locali ai opoziției, au protestat vehement, organizându-se chiar și mitinguri în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Hunedoara. Mai mult, sătenii – în frunte cu reprezentanții opoziției – au decis să strângă semnături pentru organizarea unui referendum local, care să stabilească dacă investiția susținută de primar poate sau nu să fie amplasată pe teritoriul comunei.

Nicolae Panța a fost recent implicat și în scandalul legat de banii obținuți din drepturi de autor pentru o invenție care nu îi aparține. Alături de alți 6 foști șefi ai Termocentralei Mintia, Nicolae Panța, este acuzat de plagiat, pentru că a revendicat o invenție care, în fapt, aparținea altcuiva. Pentru acea invenție, fiecare dintre cei 7 (Vaida Victor, Francisc Egyed, Laurean Manea, Horea Giurgiu, Valentin Brânzea, Nicolae Panţa) a luat în anul 2003 câte 300 de milioane de lei. La data de 28 septembrie 2012, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) publica în Buletinul Oficial decizia de anulare a brevetului de invenţie obţinut de cei 7, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit – definitiv şi irevocabil – că invenţia nu le aparţine. Procesul a durat şapte ani, iar actuala conducere a Termocentralei este hotărâtă să demareze un nou proces pentru  recuperarea  banilor încasaţi de falşii inventatori.

Toate aceste probleme, dar și altele de natură politică, suprapuse pe sănătatea destul de șubredă a primarului, au condus la decizia pe care a luat-o. Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a spus că primarul și-a depus demisia la cabinetul său, însă el l-a informat că procedura de demisie este alta. Mai precis, primarul trebuie să convoace Consiliul local pe care trebuie să îl informeze despre decizia sa de demisie. Consiliul ia act de aceasta și emite o hotărâre care ajunge la Instituţia Prefectului și apoi la Guvern. Executivul de la București stabilește apoi, într-un termen de 45 de zile, când vor fi organizate noi alegeri locale în comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc