AcasăADMINISTRATIEPrimarul Comunei Ciugud, reales în funcția de președinte al Asociației Comunelor din...

Primarul Comunei Ciugud, reales în funcția de președinte al Asociației Comunelor din România, Filiala Alba

[ad_1]

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost reales în funcția de președinte al Asociației Comunelor din România – Filiala Alba (ACoR Alba). Alegerile s-au desfășurat, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, în comuna Vințu de Jos, localitate în care incidența cazurilor de COVID 19 este sub 3 la mie.

Adunarea Generală a Filialei ACoR Alba a fost prezidată de vicepreședintele Asociației Comunelor din România la nivel național Valentin Ivan, primarul comunei Sadu din județul Sibiu, și s-a bucurat de prezența mai multor primari din țară, președinți ai unor filiale ACoR, printre care Ion Dumitru, edilul din comuna Albota și președinte al ACoR Argeș, Alexandru Haisler Fuica, primarul comunei Negrilești și președinte al ACoR Galați, Ioan Șora, primarul comunei Pomezeu și președinte al ACoR Bihor, Radu – Florin Abrudan, primarul comunei Ciucea și președinte al ACoR Cluj și Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Criscior și președinte al ACoR Hunedoara.

De asemenea, la întâlnire, au participat și prefectul de Alba, Nicolae Albu,  președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și cei doi vicepreședinți ai instituției, Marius Hațegan și Dumitru Fulea.

„Votul și încrederea colegilor primari din ACoR Alba mă onorează și mă responsabilizează să lupt în continuare pentru dezvoltarea satului românesc. Împreună, solidari și uniți, suntem puternici și putem să determinăm decidenții de la nivelul Guvernului să se aplece mai mult asupra problemelor satului românesc. Comunele și oamenii lor au nevoie de proiecte naționale concrete pentru dezvoltare economică, pentru oprirea depopulării și pentru creșterea nivelului de trai. Școala din satul românesc trebuie susținută pentru că ea modelează viitorii cetățeni ai comunităților rurale. Îmi doresc și cred că fiecare primar de la țară își dorește același lucru: satul românesc să primească finanțări și susținere ținându-se cont de faptul că suntem țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare ponderea a populației în zona rurală. Aproape 45% dintre români trăiesc în zona rurală și au dreptul să beneficieze de condiții normale de trai”, a spus Gheorghe Damian, președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Alba.

Componența Consiliului Director al Filialei Alba a Asociației Comunelor din România:

Președinte: – Gheorghe DAMIAN – Primarul Comunei Ciugud;

Prim vicepreședinte : – Ioan – Iancu POPA – Primarul Comunei Sântimbru;

Vicepreședinte: – Petru – Tiberiu TODEA – Primarul Comunei Albac;

Vicepreședinte: – Traian – Ștefan POPA – Primarul Comunei Stremț;

Secretar: – Lenuța ALDEA – Primarul Comunei Cergău;

Secretar adjunct: – Vasile LOMBREA – Primarul Comunei Sălciua;

Secretar adjunct: Traian GLIGOR – Primarul Comunei Bistra;

Membrii:

  1. Traian RUSU – Primarul Comunei Ighiu;
  2. Edith-Susana CSEGEZI – Primarul Comunei Lunca Mureșului;
  3. Marin – Ioan PETRUSE – Primarul Comunei Pianu;
  4. Ilie FRĂȚILĂ – Primarul Comunei Sâncel;
  5. Teodor – Florin MĂRGINEAN – Primarul Comunei Șona;
  6. Constantin JINAR – Primarul Comunei Șugag;
  7. Gheorghe ALBA – Primarul Comunei Unirea;

Asociația Comunelor din România a fost înființată în anul 1997, ca o asociație de autorități locale, având ca membri comunele din România. A.Co.R. are în prezent aproape 1800 de comune membre, din toate județele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene. Asociația Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală și apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre. În anul 2008 asociația a fost declarată ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 156 din 13 februarie 2008. Asociația Comunelor din România urmărește reprezentarea unitară a intereselor membrilor atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional. Din 2006 este membru cu drepturi depline în Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), din anul 2005 este reprezentată în cadrul Comitetului Regiunilor, în calitatea de observatori, iar începând cu 1 ianuarie 2007 are trei titulari și trei supleanți. Din anul 2009 este membră a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Estul Europei (NALAS), deținând președinția acesteia, pentru un an, începând cu luna mai 2015, iar de la 24 mai 2013 constituie Consiliul Autorităților Locale din România și din Republica Moldova (C.A.L.R.R.M.) împreună cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova. Pe data de 22 mai 2015, la Alba Iulia, a fost adoptată, în unanimitate, DECLARAȚIA-APEL a C.A.L.R.R.M, un document care promovează cooperarea între administrațiile locale din cele două țări.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc