AcasăADMINISTRATIEPrimarul Aradului face planuri de dezvoltare a urbei până în 2030

Primarul Aradului face planuri de dezvoltare a urbei până în 2030

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a prezentat duminică, 3 februarie,  presei strategia administraţiei pe care o conduce pentru noua etapă de dezvoltare urbană – perioada 2013-2020, respectiv 2021-2030.  Primarul a spus că prioritare sunt punerea în valoare a zonei istorice protejate din centrul oraşului în paralel cu regenerarea urbană a cartierelor de locuinţe.
Specialiştii trebuie să găsească soluţiile de reamenajare urbanistică a municipiului, astfel încât să pună cât mai bine în valoare monumentele de for public şi patrimoniul construit. Propunerile arhitecţilor vor fi transpuse în practică în două etape, o parte până în 2020 – în cadrul pregătirilor pentru proiectul Capitală Culturală Europeană – iar etapa a doua, cu finalizare până în anul 2030.

Regenerare urbană
Primăria Arad începe în acest an elaborarea documentaţiei pentru proiectul de regenerare urbană a cartierelor Vlaicu, Micălaca, Alfa-Confecții, zona Podgoria şi zona Gării, unde se va interveni cu concepte moderne de reamenajare a spaţiilor publice pentru creşterea calităţii mediului ambiental, îmbunătăţirea funcţiunilor şi a confortului urban. Vor fi reabilitate căile de circulaţie (străzi, alei, trotuare), se vor amenaja noi spaţii verzi şi spaţii de joacă, precum şi noi parcări.

Regenerarea urbană înseamnă o regândire a spațiilor verzi din zonă, o regândire a ceea ce înseamnă traseele de drumuri, trotuare, parcările, apoi punerea în legătură directă a pistelor de bicicletă cu actualele trasee, având ca document studiul de trafic al municipiului Arad şi evident studiile pe care le avem pentru rampele ecologice. Acest proiect va fi avizat în bugetul pe anul 2013. Noi sperăm să se finalizeze în acest an, astfel încât, în anul 2014 să începem execuția măcar într-una din cele opt locaţii. Al doilea mare proiect este punerea în valoare a clădirilor de interes public din Arad. Avem 18 zone. Ne-am consultat cu firme din Barcelona pentru a gândi o astfel de dezvoltare. Aşa cum aţi văzut, am avut studii europene pentru zona protejată. Avem Planul Ubanistic al Zonei protejate care va intra şi în dezbatere şi aprobare şi, evident, suntem în faza în care licităm acest studiu pentru a pune în valoare atât din punct de vedere architectural al zonelor, cât și din punct de vedere al iluminatului architectural, al spațiilor publice pentru posibile evenimente cultural – artistice și evident şi din punct de vedere al atractivității acestor elemente”, a declarat pentru stiridinvest.ro primarul Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc