AcasăADMINISTRATIEPrimarul Aradului aşteaptă sentinţa în dosarul „Fabrica de zahăr”

Primarul Aradului aşteaptă sentinţa în dosarul „Fabrica de zahăr”

gheorghe falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), va afla, pe 28 ianuarie, ce sentinţă vor da judecătorii Curţii de Apel Alba în dosarul „Fabrica de zahăr”, în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiul calculat de procurorii DNA depăşind 2 milioane euro.

Procesul s-a aflat luni, 14 ianuarie, la ultimul termen pe rolul Curţii de Apel Alba, în instanţă prezentându-se primarul Falcă, o angajată a Primăriei, directorul şi administratorul unei societăţi comerciale din Arad. Cu toţii au fost achitaţi în procesul pe fond ce s-a judecat la Tribunalul Alba, dar sentinţa a fost atacată de procurorii DNA la Curtea de Apel, în primăvara anului trecut.

„Am fost achitaţi la prima instanţă. Ne menţinem evident poziţia de nevinovăţie. (…). Cred că la fel cum am obţinut în prima instanţă o decizie pozitivă pentru noi, aşa vom obţine şi în acest moment. (…). Nu mă consider vinovat şi prima instanţă mi-a dat dreptate”, a declarat Gheorghe Falcă la ieşirea din sala de judecată.

Procurorul DNA a solicitat instanţei admiterea apelului, desfiinţarea sentinţei penale şi în rejudecare să dispună condamnarea celor patru. Cauza a rămas în pronunţare, pentru data de 28 ianuarie.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Falcă de prejudicierea Consiliului Local Arad cu peste 2 milioane de euro, după ce un teren pe care a fost construită fosta fabrică de zahăr a fost vândut unei firme private la un preţ subevaluat de 838.944 euro. După numai o zi de la încheierea tranzacţiei, terenul a fost revândut cu 2,936 milioane euro, iar apoi acesta a fost tranzacţionat altei firme cu aproape 17 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc