AcasăADMINISTRATIEPrimăria Timișoara luată la ”puricat de” corpul de control al primului-ministru

Primăria Timișoara luată la ”puricat de” corpul de control al primului-ministru

Verificarea retrocedărilor de imobile din Timișoara dar și alte aspecte legate de aplicarea Legii 112 şi a Legii 79 sunt principalele ”ținte” ale echipei de control venite de la București la primăria Timișoara. Subordonații premierului Ponta au stat de vorbă cu angajaţii primăriei şi au ridicat mai multe documente.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia corpul de control al primului-ministru verifică mai multe aspecte,  actele cerute fiind din anul 2000 și până în prezent.

[quote_box_center]Corpul de control al premierului este de o săptămână în primărie. Am căutat să îi sprijinim cu tot ceea ce putem, le-au fost puse la dispoziție acte, sentințe, acte juridice, documente care arată modul de funcționare al primăriei și modul în care se iau și se duc la îndeplinire anumite sarcini de către personalul din primărie. Dumnealor și-au format un punct de vedere, urmează să aprofundeze în perioadă următoare, la București, materialul destul de bogat pe care l-au adunat de la diferite sectoare ale autorității locale. Dânșii au venit cu tematica retrocedării. Pe parcurs, au extins aria la vânzările pe Legea 112 din ’95 (Legea 112/1995, privind reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe trecute în proprietatea statului) şi la vânzările pe Legea 79 din ’97 (Legea 79/1997 pentru modificarea Legii 85/1992 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unităţilor economice sau bugetare de stat), la deciziile luate de primarul din mandatele trecute, s-a coborât de la anul 2008, inițial, pe la 2000”, a declarat,  Traian Stoia.[/quote_box_center]

Viceprimarul spune că nu știe cu exactitate  dacă sunt nereguli în primărie, dar nu neagă că este posibil să fi fost anumite lucruri la limita legii în mandatele anterioare, despre care nu are însă cunoștință cu certitudine. Stoai spune că speră ca reprezentanții premierului să vină cât mai curând cu niște concluzii pe care să le facă publice.

[quote_box_center]Bănuiesc că, într-o lună, o lună jumătate, vor veni cu concluzii și nu numai. Se vor aprofunda anumite concluzii. Ştiu eu că se întorc. Aşa cum am ştiut că vor veni. În momentul în care un caz este cercetat cu ordin de la centru, cazul ăla trebuie rezolvat. Nimeni nu-şi permite să nu ţină cont de opinia Corpului de control al premierului sau al Guvernului. Eu, ca persoană, sunt sigur că se vor lua măsuri, pentru că e normal să se ia măsuri. De data asta e vorba de un Guvern care nu-şi permite să nu ia măsuri pe această speţă. E o chestie care se cercetează acum. S-au extins de la retrocedări la vânzări pe Legea 112 şi la vânzări pe Legea 79”, a spus Stoia.[/quote_box_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: