AcasăADMINISTRATIEPrimăria Sibiu extinde zona pietonală din Piața Mică

Primăria Sibiu extinde zona pietonală din Piața Mică

[ad_1]

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, va propune Consiliului Local al municipiului extinderea zonei pietonale din Piața Mică, pe partea dinspre sediul Muzeul “Franz Binder”.

Dacă proiectul propus de primarul Astrid Fodor este aprobat de Consiliul Local, modificările necesare vor fi realizate în termen de câteva zile, în funcție de condițiile meteo. Stâlpii ficși de beton vor fi mutați spre axul pieței pentru a proteja noua zonă pietonală, iar numărătoarea barierei de sub Podul Minciunilor va fi modificată în consecință.

“Aceasta este cea de-a treia etapă de extindere a zonei pietonale din această piață centrală, după ce în mai și iunie 2020 am eliberat de mașini o bună parte din Piață. Astfel, dăm prioritate circulației pietonale într-o zonă foarte frumoasă și valoroasă a centrului istoric. Pe de altă parte terasele nu vor mai fi sufocate de mașinile parcate, iar clienții acestora vor avea liniște și se vor putea bucura de peisaj”, a declarat Astrid Fodor.

Prin extinderea zonei pietonale se vor desființa încă 21 de locuri de parcare. Astfel, în Piața Mică vor mai rămâne doar 28 de locuri de parcare, din care opt sunt rezervate în anumite zile și intervale orare pentru participanții la cununiile civile. Deținătorii de abonamente de rezident cu domiciliul în Piața Mică vor putea parca autovehiculele și pe str. 9 Mai, str. Ocnei și str. Faurului pe durata valabilității abonamentelor care au fost emise până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, iar ulterior rezidenții vor putea opta în continuare pentru un astfel de abonament.

Acest proiect se înscrie în Strategia municipiului Sibiu de a reduce gradul de poluare a aerului generat de utilizarea autovehiculelor. În același scop, Primăria Sibiu și serviciile publice din subordinea Consiliului Local s-au alăturat programului Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor prin care, angajații instituțiilor publice sunt invitați să lase mașina acasă vinerea și să ajungă la serviciu pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta. Din totalul de 616 de angajați prezenți la birou vineri, 19 martie, 263 de persoane s-au alăturat acestei campanii și au ajuns la birou pe jos sau cu autobuzul, ceea ce înseamnă 42% din angajați.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc