AcasăADMINISTRATIEPrimăria Oradea a primit primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 15 achiziţionate...

Primăria Oradea a primit primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 15 achiziţionate din fonduri europene

[ad_1]

Primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 15 achiziționate de municipalitate, a sosit miercuri, la Oradea, a anunțat primarul Florin Birta.

Contractul pentru furnizarea autobuzelor hibrid pentru transportul urban de călători a fost semnat în august anul trecut, între Primăria Oradea și Mercedes-Benz Trucks & Buses România SRL. Valoarea contractului de achiziție (fără TVA) este de 22,5 milioane de lei, termenul de livrare fiind de 14 luni.

Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional 2014-2020, prin două proiecte: „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, Oradea” – 6 autobuze și „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Piaţa Cetate, Oradea”, – 9 autobuze. Finanțarea nerambursabilă este de 98%.

Potrivit Primpriei Oradea, în cadrul contractului sunt achiziționate 15 autobuze noi, care îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, fiind echipate cu un sistem de propulsie hibrid (motor diesel cu aspiraţie liberă întrunind standardul de emisii EURO-6 și motor electric). Lungi de 12 metri, noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.

Alte caracteristici includ podeaua complet coborâtă, instalaţie de pornire pentru temperaturi scăzute și frână de serviciu pneumatică cu două circuite independente, cu sistem EBS/ABS – ASR și sistem de frânare recuperativ. Capacitatea de transport este de 108 locuri (27 scaune pasageri, 1 scaun șofer și 80 pasageri în picioare). Perioada de garanție a autobuzelor este de patru ani sau 280.000 km parcurşi/autobuz.

Aceste 15 autobuze Mercedes-Benz se vor adăuga celor șapte existente (şase Euro-6 și unul hibrid) care au fost achiziţionate anul trecut în cadrul unui program transfrontalier.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: