Primăria Lupeni s-a retras din ADI Animale fără stăpân

0
519

[ad_1]

Primăria municipiului Lupeni s-a retras din ADI Animale fără stăpân. Primarul Lucian Resmeriță spune că administrația locală plătea anual o sumă importantă către ADI, fără ca problema câinilor să fie rezolvată. S-a ajuns astfel la concluzia că mai bine se caută o altă soluție pentru ca lupenenii să fie în siguranță, iar orașul să nu mai fie plin de câini comunitari.

Aproape 400 de mii de lei anual pentru câini

Luna trecută, primarul Lucian Resmeriță a a inițiat un proiect de hotărâre privind retragerea municipiului Lupeni din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân. Retragerea, care a intrat în vigoare din aprilie, a fost votată de consilierii locali din Lupeni.

Primarul Lucian Resmeriță spune că activitatea prestată de cei de la ADI Animale fără stăpân nu era una mulțumitoare.

”În ultimii doi-trei ani Asociația nu a prea funcționat. În ultimul an mai ales au fost nepregătiți și neinteresați. A crescut taxa foarte mult. Plăteam peste 380 mii lei pe ani, și nu se justifica această cheltuială, pentru că aveam în continuare probleme cu câinii comunitari. Cei de la ADI prindeau câinii, îi duceau la adăpostul de la Uricani, și după o lună-două vedeam aceiași câini din nou pe străzile din Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Conform edilului, Primăria Lupeni a refuzat ultima factură emisă la plată anul trecut de ADI Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, iar anul acesta nu a fost făcută nicio plată.

150 de câini ar fi prins, anul trecut, la Lupeni, cei de la ADI Animale fără stăpân.

Contract cu o firmă din Vâlcea

Primăria Lupeni va contracta o firmă din Râmnicu Vâlcea pentru a gestiona problema maidanezilor din oraș.

Primăria va achita 500 de lei plus TVA pentru prinderea unui câine. Contractul presupune ridicarea din Lupeni a 100 de câini.

Primarul Lucian Resmeriță spune că o asociație între primării, care să gestioneze problema câinilor comunitari pe partea de vest a Văii Jiului, ar putea fi cea mai bună soluție. Și asta pentru că înființarea serviciilor de ecarisaj la primării este una greoaie.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.