AcasăADMINISTRATIEPrimăria Deva se amendează singură pentru că nu a curătat gheaţa de...

Primăria Deva se amendează singură pentru că nu a curătat gheaţa de pe trotuar

Primăria Deva se va amenda singură pentru că pe trotuarul din faţa instituţiei nu a fost curăţat  la timp, între cei care au alunecat şi s-au lovit pe gheaţă numărându-se chiar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Mi se pare normal să cureţi zăpada şi gheaţa din faţa casei tale sau a firmei tale. Chiar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Rus, m-a tras de mânecă şi mi-a spus că a căzut pe gheaţă în faţa Primăriei. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat. Îmi asum toate responsabilităţile şi cineva trebuie să răspundă pentru acest lucru”, a declarat  primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Oamenii sunt nemulţumiţi că trotuarele din oraş sunt acoperite de gheaţă, în ciuda faptului că au trecut două zile de la ultima ninsoare.

De aceea, primarul municipiului Deva a dispus un control al modului în care decurg operaţiunile de deszăpezire şi curăţare a străzilor din oraş, ţinând cont de situaţia meteorologică şi recentele avertizări de cod galben pentru ninsori.

El a spus că este în asentimentul oamenilor nemulţumiţi de modul cum au fost curăţate străzile municipiului, în urmă cu câteva zile, apreciind că cetăţenii „au dreptul” să aibă drumuri pe care să se poată circula în siguranţă, indiferent de condiţiile meteo.

O hotărâre a Consiliului Local din anul 2002 care prevede curăţarea trotuarelor de zăpadă şi de gheaţă de către proprietarii spaţiilor comerciale sau de asociaţiile de locatari, în faţa locurilor. Instituţiile, firmele şi asociaţiile de proprietari din Deva care nu se conformează actului normativ vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Primarul a adăugat că în cazul în care nu se poate acoperi volumul de muncă, atunci se poate apela la lucrul cu deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc