AcasăADMINISTRATIEPrimăria Deva cumpără, cu bani europeni, 24 de autobuze şi microbuze electrice

Primăria Deva cumpără, cu bani europeni, 24 de autobuze şi microbuze electrice

Primăria municipiului Deva a depus la ADR Vest proiectul pentru achiziția a 24 de autobuze și microbuze electrice, a informat instituția printr-un comunicat.

Proiectul a ajuns în faza precontractuală și este parte a unui plan mai amplu de modernizare a sistemului de transport public local în municipiul Deva, plan care cuprinde atât achiziția de vehicule ecologice cât și reabilitarea infrastructurii aferente. Mai precis, Primăria Deva dorește achiziționarea de autobuze ecologice (electrice şi hibride), construirea a 125 de staţii de autobuz, precum şi modernizarea şi adaptarea traseelor în lungime de 45,3 kilometri. Un alt obiectiv al proiectului este creșterea utilizării transportului în comun de la 13%, cât este în prezent, la 67,7%.

„Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţia care însoțește proiectul depus la ADR Vest.

Primăria Deva speră că, după implementare, se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 procente, până în anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc