AcasăSTIRIARADPrimăria Arad va investi 500.000 de euro pentru extinderea Parcului Reconcilierii

Primăria Arad va investi 500.000 de euro pentru extinderea Parcului Reconcilierii

Aproape 2,5 milioane de lei va investi Primăria Arad pentru lucrările care prevăd modernizarea şi extinderea Parcului Reconcilierii Româno-Ungare. Anunțul pentru licitație a fost deja publicat, iar companiile interesate să câştige contractul de lucrări pot depune oferte până în 7 februarie.

Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a fost inaugurat în Arad în 2005 şi este afectat serios de degradare, fiind considerat în prezent o pată pe obrazul orașului. Municipalitatea a decis să ia măsuri și a hotărât că acesta va fi modernizat şi extins până la un alt punct de interes turistic din oraş, respectiv Turnul de Apă. Investiția este de aproape jumătate de milion de euro, respectiv 2.393.278 lei, iar companiile interesate să câştige acest contract pot depune oferte până în 7 februarie, urmând ca deschiderea ofertelor să aiba loc în 11 februarie, la sediul Primăriei Arad.

Conform informațiilor publicate de primărie, 1.400.000 de lei din cei  2.393.278  provin de la Guvern, iar restul de la bugetul local. În proiect sunt prevăzute atât lucrări de reparaţii cât și de şi îmbunătăţiri estetice, monumentul urmând a forma un asaamblu mai mare, alături de  Turnul de Apă, monument istoric datând din 1890 și înalt de 35 de metri. Printre altele, proiectul prevede că între parcul actual şi turn va fi realizată o alee pietonală care va beneficia de mobilier urban şi diverse decoraţiuni, dar şi plantaţii de copaci şi gard viu. În apropierea turnului va exista o fântână arteziană cu jeturi ţâşnind din pavaj, după modelul celei din centrul Sibiului.  

Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a fost inaugurat în 2005, după o investiţie de aproximativ 13 milioane de lei, sumă  alocată  de Guvern pentru construirea Arcului de Triumf, care simbolizează revoluţia transilvănenilor de la 1848-1849. Cu un an înainte, în 2004, în parc fusese reinstalată Statuia Libertăţii, monument maghiar care a fost ridicat în anul 1880, la comemorarea execuţiei a 13 generali revoluţionari, ucişi la Arad în urma Revoluţiei de la 1848-1849. Monumentul respectiv , înalt de 12 metri, fusese demontat în 1924, la ordinul guvernului Ionel I.C. Brătianu şi păstrat în Cetatea Aradului până la reinstalare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: