AcasăSTIRICARAS-SEVERINPrimar Oţelu Roşu: Combinatul din oraş va fi vândut cu 19 milioane...

Primar Oţelu Roşu: Combinatul din oraş va fi vândut cu 19 milioane de euro. Întreaga activitate a oţelăriei, mutată în Turcia

Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar urma să fie vândut de către firma Mechel unei companii turceşti, cu 19 milioane de euro, iar întreaga activitate a oţelăriei va fi mutată în Turcia. În locul combinatului s-ar putea realiza un parc industrial.

Primarul oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, a declarat, vineri, că a fost informat, în urmă cu două zile, de către reprezentanţii firmei Mechel, că oţelăria va fi vândută unei companii turceşti.

“Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuţii foarte avansate pe tema aceasta. Va fi vândut unei companii turceşti. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Mechel, care au considerat că este benefic să-mi aducă la cunoştinţă faptul că deja sunt în discuţii foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro şi ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro şi se achită de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor”, a declarat Luca Mălăiescu.

Potrivit primarului din Oţelu Roşu, oţelăria va fi mutată cu totul în Turcia, pentru că societatea care urmează să cumpere combinatul a ajuns la concluzia că gazul metan şi curentul sunt mai scumpe în România.

“Practic, combinatul de la Oţelu Roşu dispare, se mută în Turcia. Compania care cumpără combinatul nu a dorit ca acesta să-şi desfăşoare activitatea la Oţelu Roşu, deoarece curentul şi gazul metan sunt mai scumpe decât în Turcia. Nu am putut să primesc cu bucurie această veste, însă speranţele pentru repornirea combinatului au fost foarte mici”, a afirmat primarul din Oţelu Roşu.

Luca Mălăiescu a adăugat că în locul combinatului ar putea fi amenajat un parc industrial, vechile hale fiind păstrate.

“Combinatul este închis de cinci ani de zile. Acolo sunt 16 hectare de teren, Mechel vinde oţelăria, dar sunt halele vechi care pot fi folosite, cu mici investiţii. Este sigur că o să se facă un parc industrial acolo, cel puţin aşa mi s-a spus, iar apoi halele vor fi scoase la închiriat. Sperăm să creeze noi locuri de muncă”, a conchis primarul oraşului Oţelu Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc