AcasăSTIRIPrimar din Alba, condamnat după ce a fost prins beat la volan....

Primar din Alba, condamnat după ce a fost prins beat la volan. A consumat ”câteva pahare de vin” chiar în primărie

[ad_1]

Primarul comunei Almașu Mare, Aron Zaharie, a anunțat că primăria va fi nevoită să returneze întreaga sumă cheltuită pentru renovarea căminului cultural din satul Cib, aflat aproape de recepție.

Motivul ar fi acela că mai mulți consilieri locali au refuzat, pentru a doua oară, să voteze un proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării de prelungire a scrisorii de garanție pentru investiția finanțată din fonduri nerambursabile prin Grupul de Acțiune Locală Valea Ampoiului – Valea Mureșului de către AFIR.

Investiția ajunge la aproximativ 70.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Potrivit primarului, termenul până la care administrația locală poate prelungi scrisoarea de garanție este 23 aprilie.

Postarea primarului

”Azi 24.03. 2021, ora 11,00, a fost convocat Consiliul Local al comunei Almasu Mare, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi a fost propus spre aprobare proiectul de hotărâre privind:

Aprobarea solicitării de prelungire a scrisorii de garanție din 23.04.2018 de către Fondul de Garantare privind investiția „Renovare Cămin Cultural satul Cib”, proiect finanțat din fonduri nerambursabile prin GAL Valea Ampoiului-Valea Mureșului de catre AFIR.

Acesta nu a fost votat în ședința din data de 18.03.2021, de către consilieri locali: Beldean Ilie Dan, Doncea Ana Mariana, Codrin Nicolae și Trif Simina, pentru că în susținerea proiectului de hotărâre mai sunt necesare acte (sunt prea puține).

În ședința de azi NU au votat tot acești consilieri că sunt prea multe acte și nu au timp, (le-am pus la dispoziție să aleagă ce vor din documente).

Oameni buni, acești consilieri locali vă reprezintă sau își bat joc de voi, mă întreb?

Îi informez pe toți locuitorii comunei, suntem într-o situație unică în România, comuna noastră va trebui să restituie toată suma aprobată înapoi către AFIR.

Mai mult decât atât, consilierii locali care votează împotriva binelui locuitorilor UAT pe care o reprezintă, vor răspunde în fața Legii, inclusiv penal” a scris primarul pe contul său de Facebook.

În consiliul local se duce o luptă între primarul liberal sprijinit de consilierii PNL și USR și cei ai Pro România, PMP și PSD, care formează majoritatea.

Drept la replică din partea viceprimarului

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut in data de 25.03.2021, intitulat “Proiect blocat politic la Almașu Mare. Primăria va trebui să returneze banii pentru un proiect, din cauza unor consilieri”, vin cu următoarele precizări, pentru a clarifica cum au decurs lucrurile in realitate:

În data de 18.03.2021, conform dispoziției nr.11/ 15.03.2021, a primarului comunei Almașu Mare, domnul Zaharie Aron, a fost convocat consiliul local, în ședința publica extraordinara, având ca proiecte pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării prelungirii valabilității scrisorii de garantare, de la FNGCIMM SA IFN, in vederea garantării obligațiilor de plata a avansului din fonduri nerambursabile, pentru implementarea proiectului privind “renovare camin cultural din satul Cib” și probleme curente. In acest sens, la materialul de ședința, ne-au fost puse la dispoziție următoarele:

-dispoziția nr.11/ 15.03.2021
-proiectul ordinii de zi
-raportul consilierului superior
-referatul de aprobare al primarului
-hotărârea consiliului local
-procesul verbal de la ședința anterioară din data de 25.02.2021.

Cu ocazia desfășurării ședinței, a fost adoptată hotărârea nr.12/2021, privind ordinea de zi, cu care toți consilierii au fost de acord.

S-a trecut la punctul 1 de pe ordinea de zi și am solicitat sa ni se prezinte scrisoarea de garantare, pentru a vedea ce trebuie votat si a vota in cunostiinta de cauza, întrucât acest lucru nu era menționat nicăieri, ba mai mult, in raportul consilierului superior, nu era trecut decât titlul proiectului, deci raportul a fost total neclar si incomplet redactat.

Domnul primar a spus ca va prezenta scrisoarea de garantare, lucru ce nu s-a întâmplat în acea ședința.

A fost supus la vot acest proiect de hotărâre, rezultând 3 voturi pentru și 4 ABȚINERI, moment in care domnul primar a plecat din ședința, nu înainte de a ne jigni si a ne face nesimțiți pe cei patru consilieri care ne-am abținut.

Imediat după plecarea din ședința, prin dispoziția nr.13/18.03.2021, domnul primar a convocat o noua ședința extraordinara a consiliului local, pentru data de 24.03.2021, cu aceleași proiecte pe ordinea de zi, ca și la ședința anterioară.

Ne-a pus la dispoziție aceleași documente, la care s-au mai atasat următoarele: adresa de prelungire, opisul cu documentele de prelungire și ordinele de plata pentru penalități și comisioane, ce sunt datorate pentru prelungirea scrisorii de garantare.

Întrucât scrisoarea de garantare, contractul de finanțare și raportul detaliat, întocmit de consilierul superior, nu au fost prezentate pentru a fi dezbătute in ședința consiliului local, am cerut acest lucru, prin adresa nr. 1088/22.03.2021, înaintată

Primăriei Almașu Mare, răspuns pe care nu l-am primit până în prezent.

La data de 24.03.2021, ora 11, cu ocazia ședinței extraordinare, a consiliului local, au participat și cetățeni ai comunei.
După ce s-a votat ordinea de zi de către toți consilierii, domnul primar a pus pe masă, în fața noastră, a consilierilor, un număr de 5 bibliorafturi, cu toate documentația ce face referire la proiectul privind “renovarea căminului cultural din satul Cib”, acțiune urmată de replica “luați-vă de acolo tot ce va trebuie”, afirmând ca va desemna o persoana care sa ne păzească, să nu cumva să îi luam vreun document (așa a considerat domnul primar sa răspunda adresei nr. 1088/22.03.2021).

În acel moment ne-a fotografiat, zicând ca va posta fotografia pe rețelele de socializare, pentru a se vedea ca ne-a dat răspunsul adresei respective (Deci daca cineva doreste o informație de la Primaria Almașu Mare, este invitat să-și caute, în arhivă, singur cele solicitate si, bineinteles, sub pază).

După aceasta, s-a trecut la supunerea la vot al acestui proiect, fiind 4 voturi pentru și 4 abțineri, moment in care, domnul primar, împreuna cu cei patru consilieri, care au votat pentru, s-au ridicat și au plecat din ședința. Nu este pentru prima oară când se întâmpla acest lucru, sa părăsească sala de ședința, cu toate ca, pe ordinea de zi se mai regăsea și punctul probleme curente.
Cetățenii prezenți i-au solicitat domnului primar sa se întoarcă pentru a-și spune problemele, însă acesta a refuzat sa o facă.

Atât după ședința din 18 și 24, domnul primar a postat pe pagina sa de Facebook mențiuni cu privire la aceste ședințe, in care ne aduce numeroase jigniri și totodata atingerea demnității, onoarei și reputației, prin distribuirea fotografiei noastre, fără acordul nostru conform art. 72,73,75 din Codul Civil.

La data de 24.03.2021, prin dispoziția nr.14, a primarului comunei, a fost dispusă convocarea ședinței consiliului local, in ședința publica ordinara din 31.03.2021, ora 11, cu aceeași ordine de zi, la care a mai fost adăugat un punct. S-au menținut aceleași materiale pentru punctul dezbătut la ședințele anterioare, fara a fi atașate documente suplimentare.

Mai mult decat atat, asa cum rezulta si din articolul dumneavoastra, termenul până la care administrația locală poate prelungi scrisoarea de garanție este 23 aprilie, deci, cel putin deocamdata, Primăria NU va trebui să returneze banii pentru un proiect.

În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm, ori de câte ori situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al “celeilalte parti”, potrivit regulilor/cutumelor deontologice.

Viceprimar Ilie Dan Beldean[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: