AcasăADMINISTRATIEPreţul pâinii nu va scădea, chiar dacă se va reduce TVA

Preţul pâinii nu va scădea, chiar dacă se va reduce TVA

Portraits of MEP Iuliu WinklerPreţul pâinii se va menţine neschimbat, chiar dacă se va lua decizia de reducere a TVA de la 24 % la 9%, a declarat la Deva, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

În opinia acestuia, România nu trebuie supusă unor “experimente în domeniul fiscal”, care ar putea să aibă un efect de bumerang în ceea ce priveşte mediul economic din ţară.

“Reducerea TVA la  pâine este o decizie politică. De altfel, s-a şi declarat acest lucru, vorbindu-se de promisiunile electorale. Eu zic că mai bine se ocupau de alte promisiuni, cum ar fi finalizarea măcar a uneia dintre autostrăzi. Ştiu că reducerea TVA la pâine este obsesia unuia dintre partidele aflate acum la guvernare, însă, din păcate, această decizie nu are nicio legătură cu o politică fiscală coerentă. Introducerea TVA de 9% la produsele de panificaţie ar fi un lucru bun dacă s-ar traduce prin ieftinirea pâinii, însă acest lucru nu se va întâmpla”, a spus europarlamentarul Iuliu Winkler.

Deputatul european a explicat că pâinea reprezintă 6,73% din coşul de consum al unei familii. În acest context, Winkler a apreciat că o reducere a preţului la pâine s-ar putea traduce printr-o creştere cu 0,8% a puterii de cumpărare, cu acelaşi procent urmând să scadă şi inflaţia.

Iuliu Winkler a mai spus că, la ora actuală, fiscalizarea în sectorul panificaţiei este de doar 30%, ceea ce înseamnă că două pâini din trei sunt valorificate în economia neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc