AcasăSTIRIHUNEDOARAPreședintele și vicepreședintele CJ Hunedoara, în arest la domiciliu

Președintele și vicepreședintele CJ Hunedoara, în arest la domiciliu

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloț, vicepreședintele instituției, Tiberiu Balint, ambii cercetați de procurorii DNA într-un dosar de presupuse fapte de corupție, vor fi anchetați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate marți de instanța Curții de Apel Alba Iulia.

Alături de Moloț și Balint, vor fi anchetați în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile și ceilalți trei inculpați din dosar: ginerele președintelui CJ Hunedoara, Robertto Patrick Venter, viceprimarul comunei hunedorene Vorța, Emanoil Milică Pup, și administratorul firmei Viva Construct, Vasile Axinte.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis astfel marți contestația procurorilor DNA și a casat hotărârea Tribunalului Alba prin care cei cinci inculpați erau puși sub măsura controlului judiciar.

[quote_box_center]Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația formulată de DNA — Serviciul Teritorial Alba Iulia (împotriva încheierii penale din 04.12.2014 dispusă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 5319/107/2014), a desființat încheierea penală atacată și pe cale de consecință a dispus luarea față de cei cinci inculpați (Moloț Ioan Mircea, Balint Tiberiu Ioan, Venter Robertto Patrick, Pup Emanoil Milică și Axinte Vasile) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile începând cu data punerii în executare a acestei măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.[/quote_box_center]

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestațiile formulate de inculpați împotriva aceleiași încheieri penale. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpații nu au voie să părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura și trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați. De asemenea, inculpații nu au voie să comunice cu alți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, experții și cu membrii familiilor acestora. În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secret de stat. Anchetatorii susțin că, începând cu 2010, Mircea Moloț a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți controlate de ginerele său, Robertto Patrick Venter, și de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

Vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare de bani, în forma instigării. Balint a anunțat luni că și-a depus demisia din funcțiile de vicepreședinte al CJ Hunedoara și din cea de consilier județean ales. El va părăsi aceste funcții începând cu data de 11 decembrie.

Ginerele lui Mircea Moloț, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la luare de mită, în formă continuată, complicitate la luare de mită, în formă continuată, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Viceprimarul comunei Vorța, Emanoil Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de dare de mită, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare de bani, în forma complicității.

Administratorul SC Viva Construct SRL și SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită în formă continuată, dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă și complicitate la spălare de bani

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: