Victorie pentru doi dintre cei mai renumiți bucătari timișoreni la Olimpiada Culinară Mondială IKA (Olympiade der Koeche) ce a avut loc la Erfurt în Germania. Remus Tomici și Marioara Virtop s-au întors cu medalia de bronz de la acest concurs, cei doi reprezentând – alături de alți doi bucătari bucureșteni – țara noastră la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de gătit din lume.
România a fost reprezentată de mai multe echipe – naționala de seniori, naționala de juniori, regionala Moldovei și regionala București, plus echipa României de catering. Aceasta din urmă a obținut medalia de bronz. Remus Tomici, Mărioara Vîrtop, Gabriel Sabadish și Marian Misircic au pregătit un meniu pentru 150 de persoane, care s-a mâncat până la ultima firimitură.
Specialitățile au fost:
- supă-cremă de dovleac cu spumă de spanac și crutoane de bacon și migdale;
- meniu vegetarian cu mix de fasole, linte, mazăre, cu sos de ardei gras;
- meniu de pește cu duet de somon-șalău in foi de alge nori, cu garniture de tăiței de legume și orez cu praz și sos de lămâie cu muștar;
- fel de bază – mușchiuleț de porc provencale, garnitură de cartofi cu brânză feta și pătrunjel, varză roșie cu miere și sos de soia și sos de piper roze;
- desert – cremă de brânză proaspătă cu lemongrass pe pat de mămăligă cu vanilie la grătar și sos de mentă cu merișoare.
“A fost o experienta deosebita, e mare lucru sa ajungi acolo. Am adus bronzul acasa dupa o munca de cateva zile acolo. Am gatit 4 oameni in 4 ore. Acolo merg cei mai buni bucatari din lume. A fost o experienta unica. Din pacate, atunci cand esti in concurs nu prea poti sa vezi ce fac ceilalti, dar a fost o competitie adevarata”, a spus Remus Tomici
Mai multe despre Olympiade der Koeche aici: http://www.culinary-olympics.com/