AcasăALERTAPremieră medicală națională la Timișoara: plămân artificial folosit la pacientul suspect de...

Premieră medicală națională la Timișoara: plămân artificial folosit la pacientul suspect de gripă porcină

Tânărul de 22 de ani din Petroşani, județul Hunedoara, care s-a întors recent din Anglia și care a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara cu un prim diagnostic de purtător al gripei porcine, a devenit primul pacient român care beneficiază de aparatul care este supranumit și „plămân artificial”. Pacientul prezenta insuficienţă respiratorie acută severă, la care ventilaţia artificială nu mai reuşea să asigure oxigenarea adecvată şi eliminarea bioxidului de carbon.

Nu s-a confirmat până acum gripa porcină în acest caz, dar pacientul are o patologie a plămânului extrem de gravă și este în viață numai datorită acestui dispozitiv, care permite menținerea în viață a pacientului până la vindecarea plămânului. Dacă nu foloseam acest dispozitiv, pacientul – care are leziuni extrem de grave ale plămânilor – ar fi decedat”, a declarat prof.dr. Dorel Săndesc. Conform acestuia, dispozitivul este utilizat în premieră în țară și costă peste 2000 de euro.

Cu ajutorul acestui aparat, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea bioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui. Dispozitivul este numit şi „plămân artificial” întrucât structura sa este asemănatoare cu a alveolelor pulmonare, suplinind funcţia plămânului atunci când aceasta este compromisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: