AcasăSTIRIPremieră la Universitatea Politehnica Timișoara. Locuri speciale la admitere pentru sportivii de...

Premieră la Universitatea Politehnica Timișoara. Locuri speciale la admitere pentru sportivii de performanță

[ad_1]

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) alocă în acest an, în premieră națională, cinci locuri pentru candidații sportivi de performanță, taxa de școlarizare fiind suportată de instituția de învățământ din venituri proprii.

Candidații sportivi de performanță vor participa la probele de concurs aferente domeniilor pentru care au aplicat. Pentru a intra în procesul de ierarhizare și să beneficieze de statutul de sportiv de performanță trebuie să obțină nota minimă de promovare a probelor (bacalaureatul promovat și media minim 5 în cazul concursurilor cu probe de verificare a cunoștințelor).

Pot fi admiși la UPT, pe locurile speciale alocate sportivilor de performanță, candidații care au fost medaliați în concursuri de atletism, canotaj, scrimă, pentatlon modern, natație, box, escaladă, volei, handbal, baschet, fiecare tip de competiție (națională/ internațională, juniori/seniori) având alocat un anumit punctaj.

Detaliile legate de condițiile de admitere, precum și actele necesare pentru înscriere se găsesc în Metodologia de admitere în anul universitar 2021-2022, disponibilă pe site-ul upt.ro, în secțiunea dedicată admiterii.

“Universitatea Politehnica Timișoara are, probabil, cea mai importantă infrastructură sportivă dintre toate universitățile din România. Pe toate bazele sportive ale UPT se desfășoară atât activități de performanță, cât și universitare și de masă. Stadionul Știința, cu nocturnă și pistă de atletism, și Baza sportivă nr. 2, cu terenuri de fotbal (cu gazon natural și artificial) și tenis de câmp, balon cu terenuri de minifotbal, handbal și baschet, sală de sport, bazin de înot (interior, cu saună și aparate de fitness, și exterior), oferă o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber în plan sportiv. Iar toate acestea sunt puse gratuit la dispoziția studenților. Studenții care doresc pot face atât mișcare fizică, dar și sport de amatori, în concursuri studențești, sau chiar legitimați, în competiții naționale”, a transmis UPT.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc