AcasăSTIRIPremieră la muzeul din Deva

Premieră la muzeul din Deva

O expoziţie inedită va fi vernisată astăzi la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva. Este vorba de „Expoziţia de pictură, grafică, tehnici mixte şi elemente de artă urbană” a artistului plastic devean Lucian Francisco Davidoni, cunoscut sub pseudonimul „Treipic”.

Evenimentul reprezintă o premieră pentru instituţia de cultură din Deva şi va avea loc astăzi, începând cu ora 17:00, în spaţiul special amenajat pentru expoziţiile de artă de la etajul întâi al Palatului Magna Curia. Vernisajul va fi urmat de câteva ore de audiţii muzicale pe platforma din spatele muzeului, în faţa Lapidariumului. Creaţiile artistului plastic devean, Lucian Francisco Davidoni, se încadrează în stilul „Street Art”, o formă de artă care se adresează tuturor şi care are un impact pozitiv şi imediat asupra privitorilor. În perioada 2011 – 2013, Treipic a organizat cinci sesiuni de Graffiti şi artă urbană sub emblema organizaţiei „Urban Vision”, sesiuni la care au participat atât artişti români, cât şi străini. Toate creaţiile acestora pot fi vizualizate la Gurasada Park, o fostă unitate militară construită în perioada interbelică, actualmente transformată într-o expoziţie de artă urbană.

[quote_box_center]Din 2010, am început să fiu interesat de „Street Art” şi am înţeles că este o formă de artă ce are un impact social pozitiv şi imediat, nu se adresează doar unei clase sociale sau unui anumit grup de oameni, este pentru toată lumea, concept pe care îl îmbrăţişez”, susţine artistul plastic, Lucian Francisco Davidoni.[/quote_box_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc